Update articol:

Fraude cu fonduri europene: Zece locații din regiunile București, Ilfov și Giurgiu din România au fost percheziționate, la solicitarea Parchetului European

Laura Codruţa Kövesi twitter.com

Zece locații din regiunile București, Ilfov și Giurgiu din România au fost percheziționate astăzi, 28 aprilie 2022, la solicitarea Parchetului European (EPPO).

Perchezițiile au fost efectuate ca parte a unei investigații aflate în desfășurare privind presupuse fraude cu fondurile europene de peste 3 milioane EUR, cu legături cu Cipru, Portugalia și Spania, potrivit EPPO.

Se bănuiește, în speță, că beneficiarul unui proiect finanțat din fonduri europene a obținut în mod ilegal fondurile în valoare de 3 073 646,35 € (14 440 459,60 lei, fonduri nerambursabile) în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2020, ca urmare a utilizării de documente și declarații false și inexacte.

După obținerea pe nedrept a fondurilor, beneficiarul este suspectat că le-a transferat în scopul ascunderii originii ilicite a acestora și a ascunde frauda. Schema de fraudă a avut o dimensiune transfrontalieră deoarece beneficiarul a folosit, prin intermediari, companii cu sediul în Spania, Portugalia și Cipru, potrivit EPPO.

În urma încheierii perchezițiilor, șase persoane vor fi conduse la Oficiul EPPO București pentru a fi informate cu privire la acuzații și pentru a efectua audieri. EPPO este în prezent în proces de identificare a banilor și bunurilor care urmează să fie înghețate până la valoarea daunelor.

Perchezițiile se efectuează cu sprijinul polițiștilor din structura de sprijin a procurorilor delegați europeni din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului București (Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti) și ofițerii din Jandarmeria Română ( Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Romane).

Procurorul delegat european din România a beneficiat de sprijinul procurorilor delegați europeni din Spania, Portugalia și Cipru, care au efectuat măsuri de investigație în jurisdicțiile lor în cadrul mecanismului de cooperare prevăzut de Regulamentul EPPO.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)