Update articol:

Fundația Pădurea de Mâine a plantat 1.000.000 de puieți; HS Timber a investit în proiect peste un milion de euro

Padurea de maine

Fundația Pădurea de Mâine a anunțat sâmbătă, 9 aprilie, pe șantierul de plantare din Dumbrăvița (jud. Brașov), atingerea obiectivului de un milion de puieți plantați.

Alături de peste 300 de voluntari, Fundația Pădurea de Mâine a revenit în comuna Dumbrăvița pentru a cincea oară. Suprafața plantată în comuna brașoveană a crescut anul acesta cu trei hectare: între 2018-2022 au fost plantate în total 43 de hectare cu peste 215.000 de puieți de gorun, frasin și paltin de munte.

Lansată în 2017 ca inițiativă de reîmpădurire a suprafețelor din fond forestier cu dificultăți de regenerare, cu obiectivul de a planta un milion de puieți, Pădurea de Mâine s-a transformat în Fundație în 2019. După 41 de șantiere de plantare încheiate în zece județe din țară, obiectivul inițial a fost atins în acest weekend, în județul Brașov.

„Cu mare încântare vă anunț că astăzi, la Dumbrăvița, am atins obiectivul de 1.000.000 de puieți pe care Pădurea de Mâine și l-a propus încă de la început”, a declarat Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine. „Această reușită a fost posibilă datorită voluntarilor, partenerilor Fundației, specialiștilor silvici din mediul universitar și din teren, și a tuturor celor care au crezut în noi și ne-au susținut de-a lungul anilor.

Partenerii noștri care au finanțat sunt HS Timber Goup, dar și alte companii, care și-au dorit să vină să planteze, să participe cu echipele lor, să vină alături de noi și să ne ajute să împădurim aceste suprafețe.”

Acesta a mai precizat: “Cu siguranță nu ne vom opri aici. Avem multe proiecte în minte, dar încă nu vrem să le facem publice, vrem să fie o surpriză. Sperăm să nu ne oprim și să creștem și mai mulți suprafețele împădurite. Milionul de puieți să fie doar începutul proiectelor noastre.

La activitatea de sâmbătă au participat voluntari din Comuna Dumbrăvița, copii și profesori de la Forest School Brașov, angajați ai fabricilor Hutchinson din Brașov și HS Timber Productions din Reci, și numeroși iubitori de natură înregistrați ca voluntari ai Fundației.

Toți puieții vor fi îngrijiți până la instalarea stării de masiv

Programul de reîmpădurire al Fundației Pădurea de Mâine este dezvoltat în parteneriat cu Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, cu susținerea financiară a HS Timber Group.

Programul a fost conceput ca răspuns al nevoii urgente de reîmpădurire a suprafețelor de fond forestier aflate în proprietate privată sau a administrațiilor locale care prezintă dificultăți de regenerare.

Proiectul a început cu ideea de a planta un milion de puieți, potrivit lui Adrian Radu, directorul fabricii HS Timber Productions din Reci. Acesta ne-a detaliat: “Astăzi am reușit să terminăm proiectul inițial, dar nu ne vom opri aici. Acest proiect a început în 2017 și am reușit să împădurim 43 de hectare. Investiția a depășit un milion de euro. Proiectul în sine nu înseamnă numai plantarea puieților, ci trebuie să avem grijă de ei pe o perioadă mai lungă, între cinci și șapte ani, pentru a se dezvolta.”

Adrian Radu a precizat că, în prezent, HS Timber Productions din Reci se confruntă cu o lipsă a materiei lemnoase pe care o gestionează cu importurile frecvente: “În acest moment, peste 80% din necesarul producției îl gestionăm cu materialul venit din import, din Cehia, Polonia, Suedia, Germania și Austria.

Dorim să facem investiții în utilaje, in tehnologizare, pentru ca avem una dintre cele mai mari, mai frumoase și mai curate fabrici din Europa. Încercăm să oferim muncitorilor nostri cele mai bune condiții de lucru. În fiecare an, facem investiții în retehnologizări. În acest an, dorim să investim în fabrică peste 300.000 de euro.

Adrian Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov, a declarat: “În perioada în care am fost primar, am înființat o pepinieră, poate cea mai mare pepinieră la nivelul județului Brașov, din fonduri europene. De asemenea, am înființat un ocol silvic și am dus campanii constante de împădurire.

Nu există prevăzută posibilitatea de implicare financiară a Consiliului Județean în împăduriri, decât prin diverse programe. În prezent, avem proiecte de împădurire a terenurilor degradate, pe Fondul de Mediu”.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (24/03/2025)

Disponibilitate Rezultate financiare 2024 si detalii teleconferinta

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (24/03/2025)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 17.03.2025 - 21.03.2025

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/03/2025)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 17 - 21 martie 2025

MedLife S.A. (M) (24/03/2025)

Notificare rascumparare actiuni proprii 17 - 21 martie 2025

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (24/03/2025)

Notificare - rascumparare actiuni proprii17.03.-21.03.2025