Update articol:
COMUNICAT

Fundația Pădurea de Mâine a plantat prima sa pădure urbană în București

În acest weekend, Fundația Pădurea de Mâine a plantat prima sa pădure urbană într-un cartier rezidențial aflat în construcție în sectorul 5 din București, potrivit unui comunicat de presă. 

Cu o suprafață de doar 400 de metri pătrați, mica pădure este o alternativă atât la parcurile și grădinile familiare în peisajul urban, cât și la plantațiile forestiere obișnuite.

Plantată după un concept dezvoltat la începutul anilor 1970 de către botanistul și ecologistul japonez Akira Miyawaki, micro-pădurea din sectorul 5 al capitalei este una dintre primele de acest gen din România.

Este un teren nou pentru noi,” spune Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine. „Fundația a plantat până acum 800.000 de puieți pe 186 de hectare de pădure, dar pe terenuri forestiere cu dificultăți de regenerare, aflate în general la altitudini destul de mari, în munți. Aceasta este prima noastră pădure urbană și prima noastră plantație în București.”

Micro-pădurile Miyawaki: oaze de biodiversitate cu efecte majore asupra comunității

În pădurile de tip Miyawaki sunt plantate o diversitate mare de specii locale atent selecționate, după o schemă de plantare mult mai densă decât în alte tipuri de plantații.

Această densitate asigură o evoluție rapidă a puieților și permite instalarea ecosistemului forestier chiar pe suprafețe foarte mici de teren – de la 100 de metri pătrați în sus. În plus, pădurile Miyawaki cresc de zece ori mai repede, fără ajutorul fertilizatorilor sau pesticidelor și fără a avea nevoie de îngrijiri speciale după primii trei ani.

Pentru pădurea plantată în București au fost alese 15 specii de arbori.

Am plantat atât specii forestiere, cât și specii ornamentale,” explică Mihail Caradaică. „Avem stejar, frasin, paltin, mesteacăn, ulm și tei, dar și iasomie, liliac, sânger sau caprifoi – mânuța Maicii Domnului, cum mai este cunoscut. Va fi o pădure înflorită și înmiresmată, spre bucuria locatarilor complexului, care au ținut neapărat să participe astăzi la plantare.

Cu toate dimensiunile reduse, micro-pădurile asigură de până la 20 de ori mai multă biodiversitate decât o plantație obișnuită, reduc nivelul de zgomot și praf de până la 30 de ori mai mult și absorb de până la 30 de ori mai mult dioxid de carbon.

Fundația Pădurea de Mâine plantează un milion de puieți

Înființată în 2019 pentru a extinde proiectul de reîmpădurire cu același nume, Fundația Pădurea de Mâine dezvoltă programe de silvicultură durabilă și dezvoltare comunitară. Prin programul de reîmpădurire au fost plantați peste 797.000 de puieți pe 186 ha de teren din 9 județe ale țării, iar în campania din această primăvară se va ajunge la un milion de puieți. Recent, Fundația a anunțat programul de granturi nerambursabile Comunitățile Pădurii de Mâine, cu un buget de 500.000 de Euro pentru anul 2022.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical