Update articol:

Furnizorul de energie electrică Alive Capital a încheiat emisiunea de obligațiuni “ALV23”

Alive Capital a planificat pentru primul trimestru al anului 2021 listarea obligațiunilor emise la Bursă de Valori București.

Alive Capital, furnizor de energie electrică și de servicii integrate a încheiat cu succes emisiunea de obligațiuni denominata în lei “ALV23”, potrivit unui comunicat de presă. 

Oficialii companiei au transmis: “Ne face deosebită plăcere să anunțăm încheierea plasamentului privat de obligațiuni început în data de 23.11.2020, la valoarea maximă propusă de 10 milioane  lei, obligațiuni emise cu maturitate de 36 de luni și o dobânda anuală fixă de 8%, plătibilă semestrial, scadența fiind în 2023”.

În acest proces, Alive Capital a fost asistată de Intercapital Invest în calitate de consultant autorizat de Bursă de Valori București, companie cu prezența de peste 20 de ani în piață financiară românească.

Alive Capital a planificat pentru primul trimestru al anului 2021 listarea obligațiunilor emise la Bursă de Valori București.

Oficialii companiei spun: “Putem afirmă faptul că este o premieră pe piață românească, fiind primele obligațiuni emise de tip “green bond”, chiar dacă încă nu există un cadru de reglementare local specific. Modelul de guvernanță și de business sustenabil adoptat de compania noastră, în ceea ce privește asigurarea unui echilibru între creșterea economică și protecția mediului, susțîn  dezvoltarea  surselor de energie regenerabilă în România.

Compania este licențiată de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei cä furnizor de energie și gaze naturale și intenționează să devină în curând una dintre cele mai importante entități agregate că și producător de energie electrică din surse regenerabile”.

Giacomo Billi, fondator și CEO al companiei: “Considerăm că dezvoltarea energiei regenerabile este esențiala pentru decarbonizarea sectorului energetic și pentru reducerea emisiilor de carbon. România are un potențial important de energie solară, care va fi valorificat din ce în ce mai mult în următorii ani. Prin  acest plasament privat și listarea ALV23 la BVB, se confirmă obiectivul nostru de a continuă dezvoltarea portofoliului de capacități de producere de energie din surse regenerabile, atât prin creștere organică, cât și prin achiziții. Alive Energy, investment company a grupului Alive Capital, operează în prezent patru parcuri fotovoltaice cu o capacitatea instalată de 11,7 MW, aflate în județele Dambovița, Mureș, Prahova și Timiș.

Alive Energy a finalizat în decembrie ultima achiziție a unui parc fotovoltaic, această fiind a patra tranzacție încheiată cu succes în 2020. Parcul are o capacitate instalată totală de 6,0 MW și este localizat în satul Izvin din județul Timiș, fiind alcătuit din 25.000 de panouri fotovoltaice cu o putere nominală de 240Wp. Unitatea a fost pusă în exploatare în anul 2016, producând ~7.500 MWh/an. Achiziția este în deplină concordanță cu strategia grupului, axată pe creșterea capacităților de producție de energie regenerabilă care au un rol cheie în tranziția energetică.”

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (18/08/2022)

Intalnire investitori si analisti - Sem 1 2022

CONPET SA (COTE) (18/08/2022)

Hotararea AGOA 18.08.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Listare produse structurate pe pietele regionale

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/08/2022)

Teleconferinta Investitori de Retail - Rezultate Financiare Semestrul I, 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)