Update articol:

BCR listează o nouă emisiune de obligațiuni verzi la Bursa de Valori București

Banca Comercială Română (BCR) listează miercuri, 22 iunie, o nouă emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 702 milioane lei, sub simbolul bursier BCR27A. Este a două emisiune de obligațiuni verzi listată de BCR la Bursa de Valori București (BVB), după cea din octombrie anul trecut în valoare de 500 milioane lei.

Obligațiunile verzi de tip senior nepreferentiale care urmează a fi listate au o maturitate de 5 ani și o dobândă fixă anuală de 9,079 % . BCR a emis și vândut către 13 obligatari, persoane juridice un număr de 1404 obligațiuni corporative cu o valoare nominală de 500.000 lei. Nouă emisiune de obligațiuni verzi se înscrie în demersurile băncii de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance). Obligațiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea agenției de rating Fitch.

“Mă bucur că, datorită eforturilor colegilor mei, reușim să arătăm consecvență și să extindem angajamentul nostru de a emite obligațiuni verzi. Aceste emisiuni, alături de toate inițiativele noastre similare, se înscriu în viziunea BCR de transformare sustenabilă și pe termen lung a economiei românești. Investitorii sunt din ce în ce mai atenți la resursele pe care aleg să le susțînă și suntem încântați să vedem această preocupare tot mai prezența în România. Este un semn de responsabilitate și, totodată, de încredere în piață de capital, chiar și într-un context internațional dificil”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR

“BCR utilizează în mod activ piață de capital din România pentru a obține finanțare, iar proiectele verzi încep să capete tot mai multă consistentă la Bursă de Valori București. După ce anul trecut, echipa BCR a listat prima emisiune de obligațiuni verzi ale grupului pe piață locală, acum o nouă emisiune de peste 700 de milioane de lei va fi folosită pentru finanțarea unor proiecte verzi din economia românească. Succesul acestor emisiuni demonstrează capacitatea pieței de capital din România de a acoperi finanțări semnificative și arată faptul că bursele de valori au o responsabilitate cheie în promovarea tranziției spre o economie verde prin încurajarea și dezvoltarea finanțărilor responsabile și a produselor financiare sustenabile”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursă de Valori București.

Membră a Erste Group, BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiunile de banca universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piață leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuințe. Emisiunea de obligațiuni care va intră pe 22 iunie la tranzacționare este a 6-a emisiune a băncii listată la BVB, valoarea totală a obligațiunilor BCR disponibile la tranzacționare fiind de peste 3,7 miliarde de lei.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (06/07/2022)

Convocare AGOA&AGEA 11/12.08.2022

Erste Group Bank AG (EBS) (06/07/2022)

Notificare - detineri > 5%

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (06/07/2022)

Raportare conform art. 71 alin. (1) din Legea 24/2017

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (06/07/2022)

Reluare tranzactionare in 07.07.2022, ora 09:45 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 838/06.07.2022 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF4

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (06/07/2022)

KMGI Informare de presa 06 iulie 20022