Update articol:
CEx PSD pentru remanierea Guvernului

Gabriela Firea: Îmi doresc să câştigăm prezidenţialele

Gabriela Firea

Gabriela Firea a declarat, înainte de şedinţa CEx PSD, că nu exclude discuţiile cu privire la prezidenţiale, dar azi nu poate da un răspuns afirmativ sau negativ cu privire la propria persoană. 

Firea a spus, potrivit Mediafax: “Pentru că mă întrebaţi şi subiectul se află pe agenda publică, vestea bună este că PSD are dintre cine să aleagă, vestea proastă e că trece timpul, celelalte partide au candidaţi desemnaţi şi trebuie să recuperăm. Mi-aş dori ca oamenii de stânga din România să se simtă reprezentaţi, nu să facem figuraţie, să bifăm şi asta înseamnă să ne dorim să câştigăm.

Sunt unul dintre cei care imi doresc să câştigăm prezidenţialele. Condiţii: să nu pornim cu şansa a doua sau să ne mulţumim cu locul doi sau trei. Nu cred că cineva la acest nivel îşi doreşte puterea pentru sine. Apoi, discuţia serioasă pentru prezent şi viitor cu partenerii tradiţionali, cu dl. Tăriceanu, cu foştii colegi, cei din Pro România”.

Primarul general spune că este de acord să discute subiectul în partid, dar nu poate spune da sau nu legat de prezidenţiale.

“Analizarea şanselor celor care au cea mai mare credibilitate în partid şi nu a celor care în urma unor înţelegeri au ajuns în poziţii publice. Nu mai suntem la un examen de începători, ci unul de maturitate. Am primit mai multe telefoane în care mi s-a reproşat, în secial primari, că au sentimentul că nu vreau să mă implic În acest context, am făcut declaraţiile că vin la şedinţele CEX şi la toate discuţiile şi analizele celui mai puternic candidat al PSD ALDE şi Pro Romania, sunt deschisă unor discuţii, nu spun da sau nu. Nu ar fi inteligent şi corect. Mi-aş dori să fie o discuţie reală cu colegii, preşedinţii de CJ, ar fi păcat să reiasă candidatul din aranjamante”, a mai spus Firea.

Întrebată dacă atunci când vorbeşte despre aranjamente face referire şi la Viorica Dăncilă, Firea a spus: “Nu m-am referit la cineva anume, la cine are încredere mai redusă”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)