Update articol:

Gabriela Firea: Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

Aceasta a scris pe Facebook: “Atac la siguranță cetățenilor! Sabotaj față de bucureșteni, din partea Elcen, instituție în subordinea Guvernului PNL.
S-a “greșit” cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructură critică și trebuie asigurată continuitatea, conform legii.

Nu credem în varianta unei erori tehnice. Diferența de temperatura este mult prea mare iar tehnicienii care au făcut manevrele știau că vor provoca o mare avarie.

Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenției pentru agentul termic, cu excepția unui număr mic de persoane.
Asta înseamnă facturi enorme pentru cetățeni. Pe acest subiect voi reveni cu detalii zilele următoare.

Iată și informațiile de pe teren, în legătură cu avaria:

Avarie la rețeaua primară de termoficare din Capitală din cauza unor manevre efectuate de CET SUD – ELCEN, din subordinea Ministerului Economiei

Compania Municipală Termoenergetică București (CMTEB) anunță că, în urma unor manevre efectuate de CET SUD, aparținând ELCEN – entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creștea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade – au fost înregistrate fluctuații de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la rețeaua primară ce alimentează Sectoarele 2 și 3 din Municipiul București. Din această cauzĂ suntem în imposibilitatea de a furniza apă caldă și căldură către clienții arondati punctelor termice din aceste zone.

Toate echipele Companiei Termoenergetică sunt în teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajații CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.

Ne cerem scuze cliențior pentru disconfort!”

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/07/2021)

Semnare contracte vanzare-cumparare actiuni

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/07/2021)

Rezultate financiare semestriale S1 2021 (rezultate individuale OMV PETROM S.A.)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/07/2021)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/07/2021)

Perioada inchisa tranzactionare: 29.07.2021 - 27.08.2021