Update articol:

GameStop planifică vânzarea de acțiuni de 1 miliard de dolari, acţiunile scad

Acțiunile GameStop Corp au scăzut luni cu 12%, după ce retailerul de jocuri video a declarat că ar putea vinde acțiuni în valoare de până la 1 miliard de dolari, profitând de creşterea amețitoare a acțiunilor sale anul acesta, pe spatele unei frenezii impulsionata de discutiile de pe Reddit, potrivit Reuters.

Compania a declarat că va vinde până la 3,5 milioane de acțiuni și va folosi încasările pentru a accelera trecerea modelului său de afaceri la comerțul electronic într-o revizuire condusă de acționarul de vârf și membru al consiliului de administrație Ryan Cohen.

La prețul de închidere de joi de 191,45 USD, vânzarea „la piață” ar putea aduce GameStop până la 670 milioane USD. Cu toate acestea, compania nu este obligată să vândă acțiuni la această valoare, deoarece programele permit companiilor să vândă acțiuni pe o perioadă prelungită de timp.

Acțiunile GameStop au câștigat peste 900% până acum în acest an, oferind companiei o evaluare de până la 34 de miliarde de dolari la un moment dat, în timp ce micii investitori au pariat împotriva fondurilor speculative de pe Wall Street care mizau pe scăderea acţiunilor GameStop.

Operatorul de cinematografe AMC și operatorul de linii aeriene American Airlines, care au beneficiat și ele de frenezia alimentată de Reddit în ianuarie, au reușit să vândă acțiuni, dar GameStop nu a putut să o facă din cauza restricțiilor de reglementare.

GameStop a avertizat investitorii că achiziționarea de acțiuni din oferta sa poate duce la o pierdere „semnificativă”, dacă prețul acțiunilor sale scade.

Noul prospect de ofertă depus la Securities and Exchange Commission din SUA îl înlocuiește pe cel din decembrie, în care GameStop se înregistrase pentru a vinde acțiuni în valoare de 100 de milioane de dolari. Compania a declarat că nu a vândut nicio acțiune în conformitate cu prospectul din decembrie.

GameStop a declarat că Jefferies LLC acționează ca agent de vânzări pentru noua ofertă la un comision de până la 1,5% din prețul brut de vânzare pe acțiune.

În mod separat, GameStop a declarat că vânzările globale pentru perioada de nouă săptămâni care se încheie pe 4 aprilie au crescut cu aproximativ 11%. Acțiunile sale au scăzut la 168,76 USD în tranzacționarea premarket.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)