Update articol:
COMUNICAT DE PRESĂ

Gan Bin, Huawei: ”5G este baza digitală a noii infrastructuri pentru modernizarea conectivității, AI, cloud, calcul și aplicații industriale”

Gan Bin, director de marketing al diviziei Huawei Soluții pentru rețele wireless, a explicat de ce „5G este baza digitală a noii infrastructuri pentru modernizarea conectivității, AI, cloud, calcul și aplicații industriale și injectarea unei noi vitalități în dezvoltarea economică”, la Forumul despre Noua Infrastructură și Digitalizarea Afacerilor, desfășurat în cadrul primului eveniment GSMA Thrive. Acesta a ținut un discurs intitulat ”5G aduce cinci oportunități cu o nouă valoare”, potrivit unui comunicat de presă.

5G permite conectivitatea inteligentă personală şi la domiciliu în scenarii complete

„5G îmbunătățește semnificativ experiența conectivității, extinzând conexiunile centrate pe oameni ale 4G cu smartphone-uri, la o gamă completă de scenarii care se extind nu numai pe smartphone-uri, ci și pe smart watches și case inteligente. Acest lucru va aduce mai multă comoditate vieții de zi cu zi”, a declarat Gan.

Ultimul raport Global Industry Vision (GIV) al Huawei preconizează o deținere medie a cinci dispozitive inteligente pe persoană până în 2025. Pe lângă opt miliarde de smartphone-uri, vor exista peste 20 de miliarde de PC-uri, tablete, căști VR, ceasuri inteligente și ecrane inteligente printre alte dispozitive inteligente. Lățimea de bandă largă a 5G face posibilă comutarea fără probleme a apelurilor video, a divertismentului video și a datelor personale pe aceste dispozitive. În plus, peste 20 de miliarde de dispozitive inteligente pentru utilizare la domiciliu online în timp real, cum ar fi boxe audio, proiectoare, imprimante și aparate de măsurare a tensiunii arteriale, vor fi acționate și gestionate cu conexiuni 5G pentru a îmbogăți serviciile personale și de acasă.

Ca urmare a conexiunilor 5G, aceste dispozitive fizice pentru case sau birouri pot fi integrate sistematic cu lumea digitală pentru a construi noi platforme inteligente de infrastructură pentru consum, educație, turism și muncă. Aceasta, la rândul său, va crea noi tipuri de servicii inteligente.

5G permite AI să beneficieze de diverse sectoare

Conectivitatea în scenariul complet al 5G facilitează, de asemenea, aplicarea și extinderea funcționalității bazate pe AI.

5G elimină limitele de încărcare a datelor, ceea ce înseamnă că de la sute de milioane de dispozitive poate fi transferată o cantitate mare de date către serverele cloud pentru a oferi operațiuni AI cu o cantitate imensă de date, ceea ce va reduce semnificativ perioada de pregătire. 5G permite dispozitivelor să profite la maxim de puterea de calcul în cloud pentru a ușura cerințele locale de calcul, reducând costurile dispozitivului. În plus, 5G permite transferul rezultatelor operațiunii AI către dispozitive pentru a extinde considerabil disponibilitatea funcționalității bazate pe AI.

5G va accelera dezvoltarea tehnologiilor AI, jucând un rol din ce în ce mai important în viața noastră personală și profesională. Tehnologii precum recunoașterea vocii în timp real, traducerea automată în timp real, recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare și detectarea liniilor de producție vor pătrunde în fiecare aspect al vieții personale și profesionale datorită rețelelor 5G omniprezente. Pe baza previziunilor industriei, 5G va adăuga probabil un trilion de dolari SUA pe piața AI până în 2025.

5G îmbunătățește procesele de calcul și stocare în cloud la cerere

„Tehnologiile cloud și modelele de afaceri se dezvoltă, cu sute de milioane de conexiuni și disponibilitatea serviciilor AI care acționează ca un catalizator pentru dezvoltarea rapidă a industriei cloud”, a subliniat Gan.

5G va stimula cererea de stocare masivă la nivel mondial. Limitate de capacitățile locale insuficiente, mai puțin de 2% din datele de aproape 40 ZB generate în 2019 au fost salvate. Lățime de bandă largă 5G oferă o nouă opțiune de implementare a spațiului de stocare în cloud pentru a salva cantități mari de date. Conform rapoartelor GIV ale Huawei, 92% din datele 180 ZB nou-create din lume vor fi stocate în cloud până în 2025.

5G stimulează inclusiv cererea pentru o putere de calcul enormă. Limitate de tehnologia actuală, mai puțin de 10% din toate datele au fost analizate și aplicate până acum. 5G permite dispozitivelor să profite de capacitățile puternice de cloud computing oricând și oriunde. Potrivit raportului GIV al Huawei, cererea de putere de calcul în 2025 va fi mai mare cu 150.000 de ori față de 2019, consumul de date crescând de la 10% la 80%.

Tehnologia cloud se extinde dincolo de industria internetului la servicii guvernamentale, sectoare financiare și alte industrii, răspândindu-se în producție, operațiuni și proceduri de management în diverse întreprinderi. Doar în China, un milion de companii vor adopta serviciul de Cloud în 2020, demonstrând o tendință inevitabilă în toate sectoarele către migrația spre Cloud.

5G determină cloud computing-ul în colaborare cu dispozitivele periferice

Capacităţile de calcul au evoluat într-o extindere masivă a capacităţilor umane. Cerințele de calcul în continuă creștere determină dezvoltarea modelelor de calcul. 5G va propulsa informatica într-o nouă eră inteligentă, oferind o colaborare eficientă între nodurile cloud, nodurile periferice și dispozitive. Cu acest nou model de cloud computing în colaborare cu dispozitivele periferice, terminalul cloud se concentrează pe calculul general pentru procesarea cu forță brută a cantităților mari de date, iar dispozitivul periferic răspunde în mod specific cerințelor de calcul dedicate, inclusiv latență ultra-scăzută, securitate și protecție a confidențialității, în timp ce dispozitivele sunt responsabile pentru implementarea cerințelor de calcul pentru dispozitive personalizate, cum ar fi căștile și smartphone-urile.

„Ne confruntăm acum cu o vastă piaţă informatică cu un potenţial extraordinar. Compania internațională de cercetare Gartner a prezis că industria informatică va depăși 2 miliarde de dolari SUA până în 2023.

5G accelerează digitalizarea afacerilor inteligente şi complet conectate

„În timp ce 4G a schimbat vieți, 5G urmează să schimbe societatea. 5G s-a dovedit un instrument indispensabil pentru digitalizarea afacerilor și va îmbunătăți considerabil eficiența operațională în toate industriile”, a menționat Gan.

Potrivit raportului GIV al Huawei, contribuția industriei de telefonie mobilă la economia mondială este în creștere de la an la an. 5G devine principala forță motrice, concepută să genereze venituri de 6,7 ori mai mari decât cele ale investițiilor, exceptând TIC, pe termen lung.

5G a dezvoltat cazuri de utilizare pentru asistență medicală inteligentă, educație la distanță și campusuri inteligente, precum și în sectorul comercial, turistic și cultural. În China, rețelele 5G au fost implementate în peste 300 de spitale pentru a sprijini diagnosticarea la distanță, monitorizarea de la distanță, examinările cu ultrasunete de la distanță în modul B și multe alte servicii online, care s-au dovedit importante în lupta împotriva pandemiei actuale. În prezent, 30.000 de spitale din China intenționează să introducă rețele 5G în decurs de unu până la doi ani. În plus, implementarea comercială a 5G a fost inițiată în 500.000 de campusuri școlare, 300.000 de parcuri industriale, 100.000 de hoteluri și zeci de mii de mall-uri din China.

Mai mult decât atât, multe alte industrii lucrează activ pentru a promova integrarea 5G. Exemplele includ energie electrică, minerit, port, petrol și gaze, producție și fier și oțel.

„Toată lumea va beneficia de oportunitățile oferite de 5G. Solicităm eforturi concertate în întreaga societate pentru a explora modele de afaceri și de livrare, sprijin politic, aplicații inovatoare și diversificarea dispozitivelor, pentru a adopta o lume integrată 5G”, a conchis Gan.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/07/2021)

Semnare contracte vanzare-cumparare actiuni

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/07/2021)

Rezultate financiare semestriale S1 2021 (rezultate individuale OMV PETROM S.A.)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (28/07/2021)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/07/2021)

Perioada inchisa tranzactionare: 29.07.2021 - 27.08.2021