Update articol:

Gazoduct din centrul Siriei, sabotat de ”un act terorist”

Un gazoduct din centrul Siriei a fost scos din funcţiune după un sabotaj, a raportat duminică agenţia oficială Sana, care a denunţat un “act terorist”, fără a-i numi pe cei responsabili, informează AFP, potrivit Agerpres.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat că atacul cu bombă a vizat gazoductul într-un sector din Badiya, vastul deşert din centrul Siriei, unde sunt încă prezenţi jihadişti din gruparea Stat Islamic (SI).

Gazoductul permite transportarea zilnică a 2,5 milioane de metri cubi de gaz între câmpul gazier Chaer, cel mai mare din Siria, şi importanta uzină de gaz din Elba, în provincia centrală Homs, potrivit Sana.

“Gazoductul a fost scos din funcţiune de un act terorist”, a informat Sana, precizând că “echipe tehnice acţionează pentru repararea lui în următoarele ore”.

Nici Sana, nici OSDO nu au fost în măsură să-i numească pe autorii sabotajului, însă Badiya este în mod regulat scena confruntărilor dintre forţele regimului lui Bashar al-Assad şi jihadişti ai grupării SI.

La sfârşitul lui iunie, oleoducte submarine conectate cu o rafinărie din oraşul Banyas (vest) au fost avariate de acte de sabotaj comise, potrivit unui înalt responsabil sirian, “cu ajutorul unei ţări străine”.

Înainte de războiul declanşat în 2011, hidrocarburile reprezentau una dintre principalele surse de venit ale autorităţilor siriene.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)