Update articol:

Generali lansează Fenice 190, un plan de investiții în valoare de 3,5 miliarde EUR, pe cinci ani, pentru a sprijini redresarea durabilă în Europa și economia reală

generali
  • Fenice 190 este prima inițiativă care marchează celebrarea a 190 de ani de la înființarea Assicurazioni Generali, în 1831, la Trieste.
  • Peste 1 miliard EUR au fost deja alocați prin intermediul a 10 fonduri de investiții axate pe infrastructură, inovare și digitalizare, IMM-uri, locuințe ecologice, servicii medicale și educație.
  • Inițiativele planificate pentru celebrarea a 190 de ani includ deschiderea pentru publicul larg a clădirii Procuratie Vecchie, din Veneția, pentru prima dată în ultimii 500 de ani, aceasta devenind hub-ul global al The Human Safety Net.
  • Va fi lansată prima ediție a EnterPRIZE, o inițiativă dedicată celor mai durabile IMM-uri.

Fondat în Trieste, pe 26 decembrie 1831, Generali împlinește 190 de ani. Această aniversare istorică va fi sărbătorită pe parcursul anului 2021 printr-o serie de inițiative dedicate angajaților, agenților, clienților și comunităților în care Generali își desfășoară activitatea. Pentru a marca acest moment, alături de recunoașterea tangibilă și durabilă a legăturii dintre Generali și regiunile în care a luat naștere și a prosperat, Grupul anunță lansarea Fenice 190, un plan de investiții de 3,5 miliarde EUR care sprijină redresarea economiilor europene afectate de Covid-19, începând cu Italia, Franța și Germania urmând ca, pe parcursul celor cinci ani ai planului, să se adreseze tuturor țărilor din Europa în care Generali își desfășoară activitatea, potrivit unui comunicat de presă.

Fenice 190 va permanentiza inițiativele extraordinare lansate de Generali în 2020 pentru a combate efectele pandemiei, care includeau investiții în sprijinul IMM-urilor și economiei reale cu sume ce au depășit deja obiectivul stabilit de 1 miliard EUR. Pe lângă această valoare inițială, Generali își asumă un angajament anual de 500 de milioane EUR, în următorii 5 ani, pentru o creștere durabilă prin intermediul fondurilor internaționale de investiții axate pe infrastructură, inovare și digitalizare, IMM-uri, locuințe ecologice, servicii medicale și educație.

Philippe Donnet, Generali Group CEO, a declarat: „Generali este una dintre puținele companii din lume cu o istorie atât de lungă. Are la dispoziție un set de cunoștințe și o experiență extrem de bogată, datorită cărora Generali este capabil să facă față provocărilor de astăzi, contribuind în același timp la un viitor mai bun pentru comunitățile în care își desfășoară activitatea, atât ca asigurător, cât și ca inovator social. Aniversarea a 190 de ani are loc într-un an decisiv, în care trebuie să depășim cea mai gravă criză globală din perioada postbelică și să punem bazele unei redresări globale la scară largă. Prin Fenice 190, dorim să fim lideri în această călătorie, creând o moștenire concretă pentru viitor, acordând un sprijin semnificativ celor mai inovatoare, durabile și strategice sectoare implicate în repornirea economiei europene, încurajând, în același timp, incluziunea celor mai puternic afectați de criză.”

Fenice 190 este implementat prin intermediul platformei multi-boutique Generali Investments și este deschis fondurilor terțe sau investitorilor instituționali, precum și tuturor companiilor Grupului care pot participa la alocarea investițiilor pe baza propriilor obiective. Selecția inițiativelor este coordonată de un comitet de investiții al Generali Asset & Wealth Management Business Unit, condus de Carlo Trabattoni, CEO, alături de experți în sustenabilitate, investiții și management de active. De asemenea, CEO-ul Generali Real Estate, Aldo Mazzocco, este responsabil de abordarea bazată pe respectarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă (SGD) ale Organizației Națiunilor Unite și a obiectivului specific de a genera un impact pozitiv asupra redresării economice în Europa.

Până în prezent, au fost deja identificate 10 oportunități de investiții în valoare de 1,05 miliarde EUR care vizează sprijinirea IMM-urilor europene, locuințele ecologice și infrastructura. Un accent puternic cade pe transformările digitale, pe cele din domeniile sănătății și al energiei, care împărtășesc o viziune solidă despre sustenabilitate socială și ecologică.

Celebrarea a 190 de existență a Generali

Gabriele Galateri di Genola, Președintele Assicurazioni Generali, a declarat: „Astăzi, mai mult ca oricând, într-un context fără precedent, Grupul Generali intenționează să clădească o viziune comună și durabilă pentru viitor. În 2021, anul care sperăm că va marca începutul redresării economice, sărbătorim aniversarea noastră printr-o serie de inițiative care îmbină trecutul și viitorul, astfel încât să ofere noi oportunități de dezvoltare și participare. Ne-am luat angajamentul să facem parte din călătoria către o societate tot mai durabilă prin implementarea ambițiosului program de investiții Fenice 190. În același timp, intenționăm să utilizăm istoria noastră extraordinară si bogăția de abilități, astfel încât să putem stimula cunoștințele și inspirația generațiilor viitoare”.

Generali celebrează 190 de ani de existență printr-o serie de inițiative ce vor avea loc pe tot parcursul anului 2021. În luna decembrie se va finaliza proiectul de restaurare și renovare a clădirii Procuratie Vecchie, din Veneția, sub supravegherea David Chipperfield Architects. Clădirea va fi redeschisă publicului larg după 500 de ani, devenind centrul global al Fundației The Human Safety Net.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021