Update articol:

George Chikovani, director general JSC Georgian Oil and gas Corporation, la RIGC: Georgia, pe lângă faptul că este o țară de tranzit, poate contribui și poate sprijini Uniunea Europeană cu energii regenerabile

Georgia, pe lângă faptul că este o țară de tranzit, poate contribui și poate sprijini Uniunea Europeană cu energii regenerabile, a declarat George Chikovani, director general JSC Georgian Oil and gas Corporation, la RIGC.

George Chikovani a explicat: “Georgia este țară de tranzit, este situată între Europa și Asia și, în mod natural, această localizare ne-a oferit acest rol foarte important.

Noi găzduim numeroase proiecte energetice internaționale cum ar fi BTC (Oleoductul Baku-Tbilisi-Ceyhan), gazoductul din zona de sud a Mării Caspice și contribuim puternic la securitatea energetică a țărilor europene prin furnizarea acestui coridor. Am vrea să transmitem un mesaj clar și anume că noi vrem să dezvoltăm și să consolidăm acest rol și să contribuim mai mult la securitatea energetică a Occidentului.

Şi prin această contribuție sprijinim și creșterea securității energetice a țării noastre, pentru că, asigurând acest coridor, ne diversificăm și noi rutele și furnizorii și ne sporim securitatea energetică.

Cred că situația Georgiei este foarte interesantă și poate ilustra deciziile legate de viitor pentru că, la fel ca Ucraina, ne-am confruntat și noi cu probleme asemănătoare și suntem solidari cu Ucraina. Am avut furnizori unici de energie, dar scopul nostru a devenit diversificarea pe parte energetică, investiții în infrastructura regională, investiții în energiile regenerabile și sprijinirea comercializării la nivel transfrontalier.

De asemenea am avut discuții foarte interesante legate de viitor. Cred că Georgia, pe lângă o țară de tranzit, poate contribui și poate sprijini Uniunea Europeană cu energii regenerabile. Am vorbit despre cablul subacvatic. Credem că Georgia dispune de resurse semnificative pe partea hidrologică și deja am înregistrat progrese importante împreună cu Azerbaidjan și Turcia cu care avem relații comerciale foarte bune pe partea de surse de energie regenerabilă, resurse transfrontaliere.

Partea legată de comerț se îmbunătățește foarte repede și vrem să ne asigurăm că pe viitor rolul nostru ca țară de tranzit se va schimba și vom avea și volume suplimentare de energie curată.

Se apropie iarna și există probleme, dar astăzi m-am bucurat să văd că există solidaritate. Am fost cu toții de acord că, dacă lucrăm împreună, vom reuși să trecem peste această iarnă cu bine. Și dacă rămânem uniți, cred că vom depăși toate problemele”.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii