Update articol:

George Maior – audiat la Secţia de anchetare a magistraţilor

Ambasadorul României la Washington, George Maior, s-a prezentat vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pentru a fi audiat ca martor în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa, în care este cercetată penal Laura Codruţa Kovesi.

“Serviciul Român de Informaţii s-a implicat şi dacă nu ar fi făcut-o nu ar fi fost menirea serviciului. (…) Serviciul Român de Informaţii şi-a făcut datoria exemplar”, a spus Maior la intrarea în sediul SIIJ, răspunzând unei întrebări despre prezenţa a doi ofiţeri SRI în aeronava care l-a adus pe Nicolae Popa în ţară.

“Vor să afle faptele, împrejurările legate de una dintre cele mai de succes operaţiuni ale statului român din punct de vedere al combaterii unui fenomen grav care a afectat 300.000 de cetăţeni (n.r. FNI) şi, ca martor, sunt evident încântat să redau aceste fapte”, a mai spus Maior.

George Maior a mai declarat că este “încântat” să fie audiat ca martor, potrivit Agerpres.

Este a treia oară când procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii fiind citat anterior pe 23 iulie şi pe 23 mai, dar neprezentându-se.

Până acum, în acest dosar au fost audiaţi ca martori fostul ministru de Interne Gabriel Oprea şi fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii Florian Coldea. 

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, însă măsura a fost contestată în instanţă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (18/08/2022)

Intalnire investitori si analisti - Sem 1 2022

CONPET SA (COTE) (18/08/2022)

Hotararea AGOA 18.08.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Listare produse structurate pe pietele regionale

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/08/2022)

Teleconferinta Investitori de Retail - Rezultate Financiare Semestrul I, 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)