Update articol:

George Tuţă: Google oferă finanțare inițiativelor pentru egalitate socială în România

“Ne aflăm în cel mai bun punct pentru a cultiva spiritul inovator”

 Google.org, ramura organizației care se ocupă de acte de caritate, lansează proiectul Impact Challenge Central and Eastern Europe, prin care oferă granturi în valoare totală de 2 milioane de euro inițiativelor care pun tehnologia și inovarea în scopul categoriilor defavorizate. Proiectul se adresează unui număr de 11 țări din regiune, iar România se află printre ele.

Inovarea își găsește cel mai ușor locul acolo unde există probleme și nemulțumire. Pandemia ne-a luat prin surprindere și ne-a forțat să găsim alternative digitale la stilul nostru de viață. Iar prin asta a scos la lumină toate sectoarele unde, din punctul de vedere al digitalizării, am rămas în urmă. Dacă vrem să concurăm cu Occidentul, avem nevoie să accelerăm schimbarea, iar asta se poate face doar prin soluții inovatoare.

România se află acum în cel mai bun punct pentru a cultiva spiritul inovator care să ne devină busolă pentru următoare perioadă de dezvoltare socială și economică. Avem contextul, specialiștii și drive-ul să construim o societate a viitorului. Cred că tehnologia are capacitatea de a rezolva problemele inegalității și divizării? Cu siguranță. Însă fără oamenii din spate, tehnologia este, în cel mai bun caz, fier vechi.

Este responsabilitatea celor în poziții privilegiate să joace rolul de deschizători de uși pentru ceilalți, mai ales că, la finalul zilei, există beneficii concrete, cuantificabile, de ambele părți. Google înțelege și își asumă acest rol, oferind sprijinul necesar celor interesați să aducă schimbarea. Iar când pleci la drum cu banii și sprijinul Google, șansele ca ideea ta să se transforme într-un business sustenabil sunt în favoarea ta.

Google anunţă pe site-ul proiectului: “Căutăm idei inovatoare care să îmbunătățească viețile oamenilor. Idei care demonstrează viziune și au o misiune clară. (…) Propunerea trebuie să explice care sunt problemele pe care proiectul încercă să le combată și în ce măsură ajută în rezolvarea lor. Ar trebui să ofere detalii despre cum ideea ta va impacta economia țării sau regiunii și va promova incluziunea grupurilor și indivizilor neprivilegiați în fața barierelor sociale și economice semnificative.”

Dacă așteptai un semn să dai viață ideii tale, consideră că acesta e. Mai multe detalii despre cum aplici aici.

George Tuţă, deputat PNL

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM