Update articol:

Germania: Centristul Armin Laschet, ales şef al CDU, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, poziţionat ca moştenitor al cursului centrist al cancelarului Angela Merkel, a fost ales sâmbătă la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german, relatează Reuters şi DPA.

Astfel, Armin Laschet, în vârstă de 59 de ani, este noul președinte federal al creștin-democraților germani (CDU) de centru-dreapta.

Laschet susține puternic continuarea cursului Angelei Merkel și un „CDU al centrului”.  În discursul său de victorie, Laschet a promis să facă totul pentru ca partidul să se descurce bine în viitoarele alegeri regionale și să păstreze funcția de cancelar.

În discursul său dinaintea votului de sâmbătă, Laschet a subliniat din nou importanța unității. CDU nu are nevoie de un CEO pentru a-l conduce, ci mai degrabă de un căpitan de echipă. Laschet este unul dintre cei cinci vicepreședinți federali ai CDU din 2012.

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie