Update articol:

Germania: Centristul Armin Laschet, ales şef al CDU, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, poziţionat ca moştenitor al cursului centrist al cancelarului Angela Merkel, a fost ales sâmbătă la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german, relatează Reuters şi DPA.

Astfel, Armin Laschet, în vârstă de 59 de ani, este noul președinte federal al creștin-democraților germani (CDU) de centru-dreapta.

Laschet susține puternic continuarea cursului Angelei Merkel și un „CDU al centrului”.  În discursul său de victorie, Laschet a promis să facă totul pentru ca partidul să se descurce bine în viitoarele alegeri regionale și să păstreze funcția de cancelar.

În discursul său dinaintea votului de sâmbătă, Laschet a subliniat din nou importanța unității. CDU nu are nevoie de un CEO pentru a-l conduce, ci mai degrabă de un căpitan de echipă. Laschet este unul dintre cei cinci vicepreședinți federali ai CDU din 2012.

 

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020