Update articol:

Germania critică sugestia lui Trump de a vota de două ori

Sursa foto: Twitter

Şeful diplomaţiei germane l-a acuzat duminică pe preşedintele american Donald Trump că încearcă ”fără niciun scrupul” să semene îndoiala cu privire la alegerile din 3 noiembrie din SUA cu sugestia pe care le-a făcut-o susţinătorilor săi de a vota de două ori, informează AFP, potrivit Agerpres.

“Datorăm foarte multe lucruri SUA şi ele rămân partenerii noştri cei mai apropiaţi, dar da, este îngrijorător să vezi un preşedinte american care crede că are nevoie de aşa ceva. Sunt încrezător în raţiunea şi bunul simţ ale americanilor de a zădărnici această tentativă fără niciun scrupul de a semăna îndoiala cu privire la credibilitatea alegerilor pentru ca apoi, probabil, să nu accepte o eventuală înfrângere”, a declarat Heiko Maas pentru ediţia duminicală a cotidianului Bild, cel mai citit din Germania.

Trump a sugerat miercuri că alegătorii din statul Carolina de Nord ar trebui să voteze de două ori în alegerile din noiembrie, o dată în persoană şi o dată prin corespondenţă, pentru a se asigura că votul lor a fost luat în calcul. “Şi dacă sistemul este atât de bun precum susţin ei, este evident că ei nu vor putea vota în persoană”, a subliniat Trump.

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (25/09/2020)

Raport curent conform art. 234, lit. i). al Regulamentului ASF nr. 5/2018

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/09/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (25/09/2020)

Notificare prag detineri >5%, respectiv <5%, DEDEMAN SRL si PAVAL HOLDING SRL

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (25/09/2020)

Decizie ASF nr. 1133/24.09.2020