Update articol:

Germania: Reconcilierea economiei cu ecologia, obiectivul principal al viitorului guvern, afirmă candidatul CDU la postul de cancelar

Germania Sursa foto: Pixabay

Reconcilierea economiei cu ecologia va fi obiectivul principal al viitorului guvern german, a afirmat preşedintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU) germane, Armin Laschet, un favorit la succesiunea cancelarului Angela Merkel, transmite duminică dpa, potrivit Agerpres.

Obiectivul trebuie să fie o ţară industrializată neutră climatic, a declarat Laschet sâmbătă, la o întâlnire cu reprezentanţi ai CDU din landul Schleswig-Holstein, desfăşurată la Neumuenster.

Germania va organiza alegeri federale în septembrie, în urma cărora cancelarul Angela Merkel va pleca, după 16 ani, de la conducerea ţării cu cea mai puternică economie din Uniunea Europeană.

Laschet a mai spus că trebuie să existe în continuare loc pentru o industrie auto şi o industrie a oţelului sau şantiere navale.

Obiectivul nu este doar de a atinge neutralitatea climatică până în 2045, ci şi de a menţine locurile de muncă în industrie, a subliniat creştin-democratul.

‘Aceasta este diferenţa faţă de Verzi: noi vorbim şi despre competitivitate’, a spus el, căutând să diferenţieze abordarea CDU de cea a partidului Verzii, al căror sprijin a crescut în ultimul timp, ajungând aproape la paritate în sondaje cu blocul conservator CDU/CSU.

Armin Laschet a pledat totodată pentru accelerarea tranziţiei Germaniei spre energia verde, subliniind că aşteaptă aceasta de la viitorul guvern.

Blocul CDU/CSU guvernează în prezent la nivel federal într-o coaliţie cu social-democraţii (SPD).

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021