Update articol:

Germania vrea să renunţe la tehnologia digitală americană

Germania a anunţat miercuri o nouă agenţie pentru finanţarea cercetărilor privind securitatea cibernetică şi pentru a pune capăt dependenţei sale de tehnologiile digitale din Statele Unite, China şi alte ţări, relatează Reuters.

Ministrul de interne Horst Seehofer a declarat că Germania are nevoie de noi instrumente pentru a deveni un jucător cheie în domeniul securităţii cibernetice şi pentru a susţine securitatea şi independenţa europeană.

“Scopul nostru comun este acela ca Germania să-şi asume un rol de lider în domeniul securităţii cibernetice la nivel internaţional”, a declarat Seehofer într-o conferinţă de presă împreună cu ministrul apărării Ursula von der Leyen.

“Trebuie să recunoaştem că suntem în urmă, de aceea avem nevoie de abordări complet noi”, a mai spus el, citat de Agerpres.

Agenţia este un proiect comun al Ministerului de Interne şi cel al Apărării.

Germania, la fel ca multe alte ţări, se confruntă cu atacuri cibernetice zilnice care vizează sistemul informatic al guvernului şi cel din sectorul industriei, Rusia, China, Iranul şi Coreea de Nord fiind identificate drept principalele ameninţări.

Germania şi alte ţări europene sunt de asemenea îngrijorate de dependenţa lor de tehnologiile americane având în vedere dezvăluirile făcute în 2012 de fostul consultant NSA Edward Snowden privind programele americane de interceptare a comunicaţiilor şi din cauza U.S. Patriot Act, care oferă guvernului american puteri extinse pentru a obliga companiile să furnizeze date.

“În calitate de guvern federal, nu putem fi nepăsători atunci când utilizarea unei tehnologii sensibile cu relevanţă ridicată pentru securitate este controlată de alte guverne. Trebuie să ne asigurăm şi să extindem tehnologiile cheie ale infrastructurii noastre digitale”, a mai spus Seehofer.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023