Update articol:

Ghidul Oxfam pentru „Inclusivitate” spune personalului să evite utilizarea cuvintelor „ofensive” precum „mamă”, „oameni” și „sediu”

Oxfam a lansat un ghid de „limbă incluzivă” în care își cere scuze pentru că a folosit limba engleză înainte de a considera o serie de cuvinte „ofensatoare”, cum ar fi „sediu”, „local”, „oameni”, „mamă” și „igiena feminină”. 

Organizația de caritate pentru sărăcie și foame a fost criticată pentru că a ajuns la niveluri absurde de “corectitudine politică”, după ce a publicat îndrumarea bizară de 92 de pagini pentru membrii personalului.

„Recunoaștem că acest ghid își are originea în engleză, limba unei națiuni colonizatoare. Recunoaștem supremația Anglo a sectorului ca parte a colonialității sale”, se arată în introducere.

„Acest ghid își propune să sprijine oamenii care trebuie să lucreze și să comunice în limba engleză, ca parte a acestei moșteniri coloniale. Cu toate acestea, recunoaștem că dominația limbii engleze este una dintre problemele cheie care trebuie abordate pentru a ne decoloniza modurile de lucru și a schimba puterea.”

Cuvântul „sediu” este criticat pentru că „implică o dinamică a puterii coloniale”, în timp ce „excursie pe teren” este, de asemenea, descurajat deoarece poate „întări atitudinile coloniale”.

Personalului i se spune să nu spună că „sunt alături” de oamenii pe care îi susțin pentru că „înstrăinează potențial oamenii care nu pot sta în picioare”, în timp ce chiar și cuvântul „oameni” trebuie evitat pentru că „este adesea înțeles greșit ca referindu-se doar la bărbați”.

„Mamă sau tată” sunt, de asemenea, interzise, deoarece este important să „evitați asumarea de roluri de gen de către părinții transgender”, conform ghidului, în timp ce „igiena feminină” este, de asemenea, un termen prost, deoarece implică că menstruația este murdară.

Chiar și termenii „LGBT, LGBTQIX, homosexualitate, gay și lesbiană” trebuie evitați, deoarece persoanele care se consideră parte din „întreaga comunitate LGBTQIA+” ar putea fi jignite dacă „plus” nu este folosit.

Oamenii au criticat ghidul de limbaj ridicol și au spus că Oxfam ar trebui să se concentreze asupra activităților de caritate, mai degrabă decât să controleze cuvintele pe care oamenii le folosesc.

„În Africa, o femeie din 37 poate muri în timpul sarcinii”, a spus Maya Forstater, care a fondat grupul Sex Matters. „Dar Oxfam pare să creadă că ceea ce este cu adevărat important este ștergerea limbajului clar despre persoanele care sunt cele mai expuse riscului.”

Cum de ignorarea și denigrarea mamelor lumii este bună pentru dezvoltare?’, a întrebat ea. „Acest ghid încearcă să aplice idei la modă despre identitatea de gen oamenilor din întreaga lume care nu gândesc așa și se confruntă cu problemele obișnuite cu care se confruntă bărbații și femeile în fiecare zi.”

„Cei mai mulți oameni vor găsi această utilizare specială a timpului și resurselor prețioase de către Oxfam cu totul bizară. Ar fi bine bine să-și amintească vechea zicală că acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele”, a afirmat fostul ministru conservator Robert Buckland.

Activistul pentru libertatea de exprimare Toby Young a spus că ar fi mult mai bine dacă Oxfam s-ar concentra pe misiunea sa de bază de a atenua sărăcia și foametea.

Cu toate acestea, organizația de caritate a spus: „Acest ghid nu este prescriptiv, ci îi ajută pe autori să comunice într-un mod care respectă gama variată de oameni cu care lucrăm. Suntem mândri că folosim un limbaj incluziv; nu vom reuși să luptăm împotriva sărăciei excluzând grupurile marginalizate.”

BVB | Știri BVB

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (22/03/2023)

Convocare AGEA&AGOA 24.04.2023

DAFORA SA (DAFR) (22/03/2023)

Convocare AGA Anuala 24/25.04.2023

MECANICA FINA SA (MECE) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E - 26.04.2023

ALTUR S.A. (ALT) (22/03/2023)

Convocare AGA O 26/27.04.2023

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E_26/27 Aprilie 2023