Update articol:

Gigantul chinez de wealth management Lufax vrea să se listeze în SUA

Lufax, una dintre cele mai mari platforme wealth management din China, a depus cererea de a se lista în SUA, pe fondul unei creșteri semnificative a prezenței companiilor chineze pe piața de capital din SUA, potrivit CNBC.

Compania cu sediul în Shanghai, care este susținută de gigantul financiar Ping An Group, intenționează să se listeze pe bursa din New York sub simbolul „LU”, potrivit unui dosar de la Securities and Exchange Commission.

Lufax nu a anunțat încă prețul acțiunilor și nici ce pachet va oferi în ofertă.

Companiile chineze de tehnologie au căutat să profite de o revenire pe piețele bursiere pentru a deveni publice, inclusiv pe Wall Street, în ciuda tensiunilor geopolitice dintre SUA și China.

Producătorii de mașini electrice Xpeng Motors și Li Auto au intrat pe piața din SUA la începutul acestui an.

Ant Group, gigantul fintech controlat încă de fondatorul Alibaba, Jack Ma, se pregătește pentru o ofertă publică inițială concomitentă (IPO) pe bursa din Hong Kong și pe piața STAR a bursei de valori din Shanghai, care este un consiliu tehnic în stil Nasdaq.

Listarea Lufax la New York vine pe fondul tensiunilor crescânde dintre SUA și China. Parlamentarii din Washington fac eforturi pentru o mai mare examinare a companiilor chineze prin legislația propusă.

În dosarul de la SEC, Lufax a avertizat că „o recesiune severă sau prelungită a economiei chineze sau globale ar putea afecta în mod negativ starea noastră economică și financiară”

Lufax a înregistrat un profit net de 7,27 miliarde de yuani (1,03 miliarde de dolari) pentru cele șase luni încheiate la 30 iunie, comparativ cu 7,48 miliarde de yuani în aceeași perioadă a anului precedent.

Goldman Sachs, Bank of America Securities, UBS Investment Bank, HSBC și China PA Securities sunt principalii subscriitori ai IPO.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021