Update articol:

Goldring: Va atinge Advanced Micro Devices prețul de 120$ pe acțiune?

Analiză de Dan Turmacu, CFTe SSIF Goldring

În 1969, Jerry Sander părăsea postul de director de marketing de la Fairchild Semiconductor nemulțumit de lipsa flexibilității și a sprijinului din partea superiorilor săi și a decis să pornească pe propriul drum prin fondarea Advanced Micro Devices, companie ce urma să domnie împreună cu Intel piața producătorilor de microprocesoare pentru computere. 

În ultimii ani, AMD a cunoscut o evoluție interesantă, odată cu dezvoltarea unor noi produse și îmbunătățirea profitabilității, iar această evoluția s-a reflectat și în evoluția acțiunilor AMD. Acestea au fost listate pe bursa americană în 1979, iar de la începutul acestui an, acțiunile AMD au înregistrat o creștere de aproximativ 80%. 

AMD a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de 1,93 miliarde de dolari, în creștere cu 26% față de veniturile pe T2 din 2019, iar profitul net pe acțiune a fost de 0,13$ față de estimările de 0,12$, în creștere cu 225% față de trimestrul aferent anului precedent. 

Perspectivă pe termen mediu (vezi graficul de sus)

Sumar: AMD
Poziție: Long
Target price: 120$
Stop loss: 55$

 Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, începând cu martie 2020, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce indică modificarea prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din iul. 2020 și a ajuns la un nivel supra-cumpărat (peste nivelul 40.0). Dacă linia ROC se va mișca în zona „supra-cumpărată”, acest lucru va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare în a doua parte a lunii iul. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 2.0). Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă și  a trecut deasupra unui nivel foarte „supra-cumpărat” (peste nivelul 8.0), de unde este posibilă o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Advanced Micro Devices a avut o traiectorie ascendentă după căderea din feb.-mar. 2020. O corecție este posibilă cum indicatorii tehnici sunt „supra-cumpărați”.  Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Sumar: AMD
Poziție: Short
Target price: –
Stop loss: –


Graficul zilnic al Advanced Micro Devices arată că prețul a avut o traiectorie ascendentă de la minimele de la mijlocul lunii mar. 2020 pana la maximul de la începutul lui sept. 2020, ușor peste 94$. Spre sfârșitul lui iul. 2020, prețul a reușit să iasă dintr-un patern numit „triunghi ascendent”. Prețul se corectează acum de la maximul din iul. 2020 spre media mobila de 50 zile (media albastră), care se poate constitui într-un nivel de suport. Acțiunile se tranzacționează încă deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Advanced Micro Devices este reflectată în raportul puterii relative RS cu indicele NASDAQ-100. Linia RS a avut o traiectorie ascendentă și a spart spre sfârșitul lui iul. 2020 linia de rezistență constituită din maximele anterioare din perioada feb.-apr. 2020 (linia violet), confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii. De la începutul lui aug. 2020, linia RS s-a mișcat în divergență cu evoluția prețurilor, avertizând o  posibilă corecție a acestora.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preturilor acțiunii Advanced Micro Devices. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la mijlocul lunii iul. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25).  De la începutul lui aug. 2020, trendul ascendent a pierdut din intensitate, cum linia ADX are o mișcare descendentă spre nivelul 25. În plus +DI se intersectează acum cu –DI.

Concluzie finală:

  • Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.
  • Pe termen scurt se recomandă multă prudență cum investitorii sunt încă sub influența efectului vânzării masive a acțiunilor tehnologice din ultimele zile.
  • Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii vor reveni și tranzacționa peste nivelul de 95$.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL