Update articol:

Gorghiu: Ordonanţa pe energie, raport la sfârşitul lunii septembrie; vom include noi prevederi cu acordul coaliţiei

Alina Gorghiu

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a anunţat că Ordonanţa pe energie are termen pentru avize şi raport în comisiile de specialitate până la finalul lunii septembrie, unde se vor discuta “toate semnalele care vin din piaţă”, urmând a fi incluse prevederi omise cu acordul coaliţiei.

“Vom avea un raport până la sfârşitul lunii septembrie. Sunt convinsă că vor discuta colegii noştri într-un ritm susţinut. Deci, nu se pune problema că nu am avea reglementare normativă. Vom fi foarte atenţi la toate mesajele care vin de la specialişti, din partea consumatorilor în această perioadă şi vom discuta în cadrul comisiilor semnalele care vin din piaţă. Vom lua acordul coaliţiei înainte. Nimeni nu se fereşte să îmbunătăţească vreun text de ordonanţă în Parlament dacă va fi necesar. Avem toate deschiderea să ajutăm şi includem prevederi, care din greşeală nu au fost cuprinse în textul ordonanţei. Avem toată deschiderea să îmbunătăţim textul. Nu vorbesc doar de Ordonanţa pe energie, ci în general, în Parlament, toată lumea are interesul să dăm o mână de ajutor să uşurăm viaţa românilor”, a afirmat Gorghiu, marţi, după şedinţa Biroului permanent al Senatului, potrivit Agerpres.

După elaborarea raportului, ordonanţa va intra în dezbaterea plenului Senatului, ca primă cameră sesizată.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat pe 1 septembrie, la finalul şedinţei de guvern în care a fost aprobată Ordonanţa de modificare şi completare a OUG 27/2022, că schema de plafonare şi de protecţie a populaţiei va fi extinsă până la 31 august 2023.

Totodată, clienţii casnici al căror consum mediu lunar a fost între 100,01 şi 300 kWh sunt încurajaţi să facă economie, prin măsurile propuse.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative