Update articol:

Grecia a finalizat construcția unui zid de oțel lung de 40 de kilometri, de-a lungul frontierei turcești, de teama migrației afgane

Grecia a finalizat construcția unui zid de oțel lung de 40 de kilometri și un nou sistem de supraveghere de-a lungul frontierei cu Turcia, pe fondul îngrijorărilor cu privire la un posibil val de imigranți ilegali care încearcă să ajungă în Europa, după preluarea de către talibani a Afganistanului în această lună.

„Granițele noastre rămân sigure și inviolabile. Noul zid de la graniță a fost finalizat și este protejat în mod activ ”, a declarat reporterilor ministrul Greciei pentru Protecția Cetățenilor, Michalis Chrisochoidis, în timpul unui briefing de presă, în timpul vizitei din regiunea Evros, vineri.

„Nu putem aștepta pasiv să vedem impactul crizei afgane”, a adăugat el, precizând: „Sistemul automat de monitorizare de înaltă tehnologie este activ. Posibilele fluxuri de refugiați din Afganistan vor fi oprite ”.

Grecia a început să-și consolideze apărarea la frontieră în ultimele luni, iar autoritățile de la frontieră au fost avertizate cu privire la un posibil nou val de imigranți ilegali, probabil veniți din Afganistan după avansul talibanilor din această lună, provocând temeri în Europa cu privire la o nouă criză a migrației.

Evenimentele recente și preluarea puterii de către insurgenții talibani în națiunea sfâșiată de război pot duce la o posibilă repetare în UE a crizei refugiaților din 2015, când aproape 1 milion de persoane au traversat Grecia din Turcia înainte de a călători spre nordul Europei, spre state mai bogate.

Grecia a spus că nu va permite repetarea crizei din 2015. Forțele de la frontieră sunt avertizate să se asigure că țara nu va deveni din nou poarta de acces a imigranţilor spre Europa.

Turcia vecină și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la un potențial val de imigranți ilegali care vin din Afganistan.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut joi națiunilor din Europa să își asume responsabilitatea pentru persoanele care fug de forțele talibane, avertizând că Turcia nu va deveni „depozitul de refugiați” al Europei.

„Trebuie să le reamintim prietenilor noștri europeni acest fapt: Europa – care a devenit centrul de atracție pentru milioane de oameni – nu poate sta departe de problema [refugiaților] prin sigilarea dură a frontierelor sale pentru a proteja siguranța și bunăstarea cetățenilor săi”, a spus Erdogan.

„Turcia nu are datoria, responsabilitatea sau obligația de a fi depozitul european pentru refugiați”, a adăugat el.

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022