Update articol:
În detrimentul consorțiului din care făcea parte și Transgaz,

Grecia acceptă oferta SNAM pentru preluarea operatorului reţelei de gazoducte Desfa

Grecia a acceptat oferta de 535 milioane de euro a consorţiului de companii condus de grupul italian Snam pentru pachetul majoritar (66%) al operatorului reţelei de gazoducte, DESFA, a anunţat joi Agenţia de Privatizare (HRADF), potrivit Reuters.

DESFA operează 1459 km de conducte, precum și un terminal de gaz lichefiat.

Consorţiul este alcătuit din firma italiană Snam (60%), cea belgiană Fluxys (20%) şi cea spaniolă Enagas (20%).

“Cu partenerii noștri Enagas și Fluxys am construit un consorțiu industrial european puternic, cu scopul de a dezvolta în continuare DESFA, piața greacă, Uniunea energetică și întregul sistem energetic al Europei mediteraneene”, a declarat Marco Alvera, director executiv al Snam, într-o declarație.
Pentru DESFA a mai depus ofertă și un alt consorțiu format din  Regasificadora del Noroeste din Spania, Transgaz și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Atena a cerut ambilor cumpărători să-și îmbunătățească ofertele și după ce au deschis noile oferte, luni, a cerut consorțiului condus de Snam încă o îmbunătățire.

Vânzarea unui pachet majoritar de acțiuni în cadrul DESFA face parte din ultimul plan de salvare financiară al Greciei, în valoare de până la 86 de miliarde de euro.

Autorităţile de la Atena sperau să obţină din privatizări 3,5 miliarde de euro în 2018. De asemenea, statul elen vrea să se promoveze ca un hub european pentru tranzitul gazelor naturale din Asia şi Estul Mediteranei spre Europa. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020