Update articol:

Grecia vinde cel mai mare şantier naval

https://hsy-under-special-administration.gr/ https://hsy-under-special-administration.gr/

Grecia a început vineri procedura de licitaţie pentru vânzarea Hellenic Shipyards SA, cel mai mare şantier naval al ţării, care se află plasat sub un regim de reorganizare judiciară, a anunţat Ministerul de Finanţe, transmite Reuters.

Guvernul de la Atena a promis să examineze situaţia din industria de apărare, care înregistrează pierderi, şi să sporească capacităţile de apărare ale ţării, pe fondul creşterii tensiunilor între Grecia şi Turcia privind zăcămintele offshore de gaze naturale din Marea Mediterană.

Conform planurilor, urmează să fie revizuită activitatea diviziei militare a Hellenic Shipyards, care are sediul în Skaramangas, lângă Atena.

International Development Finance Corporation din SUA, împreună cu o companie din Grecia, şi-au exprimat interesul în şantierul naval din Skaramangas, au informat autorităţile de la Atena.

Analiştii apreciază că Grecia va obţine în 2020 doar o mică parte din veniturile estimate din privatizări deoarece criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) a forţat autorităţile să amâne planificatele vânzări de active pentru a evita ofertele scăzute.

Autorităţile de la Atena se aşteaptă ca veniturile din privatizări să se situeze anul acesta între 350 şi 400 milioane de euro, a declarat recent pentru Reuters şeful Agenţiei de privatizare, Aris Xenofos, mult sub ţinta iniţială de 2,4 miliarde de euro.

Guvernul de la Atena promisese că va accelera privatizările, o condiţie cheie inclusă în programul convenit de Grecia cu creditorii săi, în ideea de a atrage investiţii şi a stimula creşterea economică, într-o ţară care începe să îşi revină după mai mulţi ani de criză.

Produsul Intern Brut al Greciei a scăzut cu 14% în perioada aprilie-iunie 2020, cea mai gravă contracţie trimestrială din ultimii 25 de ani, care riscă să submineze progresele realizate cu sacrificii în ultimul deceniu, potrivit Agerpres.

Datele Oficiului naţional de statistică ELSTAT arată că sectorul turismului, motorul economiei Greciei, a fost afectat sever de restricţiile de călătorie. În rândul statelor din zona euro, doar economia Spaniei a înregistrat performanţe mai slabe în trimestrul al doilea, cu o scădere a PIB de 18,5%.

Guvernul de la Atena şi-a confirmat prognozele anterioare potrivit cărora economia va înregistra o contracţie de 8% în acest an, deoarece veniturile din taxe vor compensa diminuarea veniturilor din turism.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021