Update articol:

Grevă de cinci săptămâni la Electrolux

420 de muncitori de la Electrolux se află în a cincea săptămână de grevă şi  sunt hotărâți să protesteze până când conducerea fabricii le va oferi revendicările solicitate: doi lei în plus la ora de muncă, ceea ce ar însemna o creștere a salariului net cu 300 de lei, potrivit www.satumarenews.ro . 

”Este a 5-a săptămâna de grevă, toată lumea așteaptă să se întâmple ceva, și noi, și conducerea companiei (…) Mâine vom acționa fabrica în judecată”, a spus liderul sindicatului liber Samus, Sorin Faur.

Greviştii  au început să doneze sânge pentru a face rost de banii necesari traiului de zi cu zi şi au cerut suspendarea plăţii ratelor la creditele pe care le au. 

Săptămâna trecută, Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a anunţat, potrivit Agerpres, că va avea o discuţie cu patronatul de la Electrolux, în cadrul căreia “va solicita respect” pentru cei peste 400 de angajaţi ai fabricii, aflaţi în grevă din 4 martie. “Scopul meu principal pentru care sunt aici este de a înţelege nemulţumirile şi de a înţelege în totalitate conflictul de muncă de la Electrolux. Am discutat cu reprezentanţii angajaţilor, mă duc să discut şi cu angajatorii. (…) Voi solicita respect pentru muncitorul român, indiferent de forma de organizare a patronatului român”, a precizat Marius Budăi, la finalul unei întâlniri care a avut loc la Instituţia Prefectului Satu Mare, la care au foste prezenţi reprezentanţi ai sindicatelor şi angajaţilor de la Electrolux, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi autorităţi judeţene.

Ministrul muncii a menţionat că la întâlnirea cu patronatul vor fi prezentate şi măsurile de încurajare a ocupării forţei de muncă, respectiv beneficiile pe care statul român le pune la dispoziţia angajatorilor.

Greva de la Electrolux a fost declanşată la data de 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială lunară de 350 de lei, adică de doi lei pe oră. Reprezentaţi ai acestora au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), prin care reclamă că nu au primit tichetele de masă pe luna februarie. În total, Electrolux are 930 de muncitori care beneficiază de contract colectiv de muncă. 

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021