Update articol:

Grevă de cinci săptămâni la Electrolux

420 de muncitori de la Electrolux se află în a cincea săptămână de grevă şi  sunt hotărâți să protesteze până când conducerea fabricii le va oferi revendicările solicitate: doi lei în plus la ora de muncă, ceea ce ar însemna o creștere a salariului net cu 300 de lei, potrivit www.satumarenews.ro . 

”Este a 5-a săptămâna de grevă, toată lumea așteaptă să se întâmple ceva, și noi, și conducerea companiei (…) Mâine vom acționa fabrica în judecată”, a spus liderul sindicatului liber Samus, Sorin Faur.

Greviştii  au început să doneze sânge pentru a face rost de banii necesari traiului de zi cu zi şi au cerut suspendarea plăţii ratelor la creditele pe care le au. 

Săptămâna trecută, Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a anunţat, potrivit Agerpres, că va avea o discuţie cu patronatul de la Electrolux, în cadrul căreia “va solicita respect” pentru cei peste 400 de angajaţi ai fabricii, aflaţi în grevă din 4 martie. “Scopul meu principal pentru care sunt aici este de a înţelege nemulţumirile şi de a înţelege în totalitate conflictul de muncă de la Electrolux. Am discutat cu reprezentanţii angajaţilor, mă duc să discut şi cu angajatorii. (…) Voi solicita respect pentru muncitorul român, indiferent de forma de organizare a patronatului român”, a precizat Marius Budăi, la finalul unei întâlniri care a avut loc la Instituţia Prefectului Satu Mare, la care au foste prezenţi reprezentanţi ai sindicatelor şi angajaţilor de la Electrolux, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi autorităţi judeţene.

Ministrul muncii a menţionat că la întâlnirea cu patronatul vor fi prezentate şi măsurile de încurajare a ocupării forţei de muncă, respectiv beneficiile pe care statul român le pune la dispoziţia angajatorilor.

Greva de la Electrolux a fost declanşată la data de 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială lunară de 350 de lei, adică de doi lei pe oră. Reprezentaţi ai acestora au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), prin care reclamă că nu au primit tichetele de masă pe luna februarie. În total, Electrolux are 930 de muncitori care beneficiază de contract colectiv de muncă. 

BVBStiri BVB

COMPA S. A. (CMP) (26/10/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGAE12-13.11.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/10/2020)

Documente suport AGOA & AGEA din 26.11.2020

TERAPLAST SA (TRP) (26/10/2020)

Raport trimestrul 3 2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23.10.2020

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/10/2020)

Structura actionariat la data de 16 octombrie 2020