Update articol:

Greva la silozurile de cereale ADM Constanţa a fost evitată

Sursa foto: portofconstantza.com

Sindicatul care îi reprezintă pe muncitorii companiei North Star Shipping din portul Constanţa, subsidiară a grupului ADM, a anunţat luni că o grevă pe durată nelimitată, care era programată să înceapă în data de 15 iulie, a fost evitată după ce s-a ajuns la un acord cu privire la salarii, informează Reuters.

O grevă pe durată nelimitată la silozurile din portul Constanţa ar fi afectat în mod serios livrările de cereale către Egipt, cel mai mare importator de grâu, unde ADM este un exportator important.

“Discuţiile cu conducerea au dat roade. Planurile privind o grevă nelimitată la unităţile ADM a fost anulată deoarece am căzut de acord asupra unei majorări salariale de 12%”, a declarat liderul sindicatului Trans-Conex, Silviu Stanciu, potrivit Agerpres.

Grupul ADM este unul din cei mai mari operatori portuari din România, unde gestionează orz, rapiţă, grâu, floarea soarelui şi porumb, precum şi alte materii prime precum cărbune şi minereu de fier. De asemenea, compania are un birou de transport şi trading la Bucureşti. ADM are peste 620 de angajaţi în România.

La data de 9 iulie, Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunţat că a încheiat un acord cu ADM privind cumpărare a 120.000 de tone de grâu din România la un preţ de 213,44 dolari pe tonă (C&F). 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda

RETRASIB SA (RTRA) (19/10/2020)

Raport auditor financiar parti afiliate sem I 2020

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12-16 octombrie 2020