Update articol:

Grindeanu, întrebat despre o colaborare cu AUR: Există şanse foarte puţine spre zero să ne aliem cu un asemenea partid. Nu e o decizie luată de PSD, e o opinie personală

Sursa foto: Facebook

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că, în opinia sa, sunt şanse foarte puţine spre zero să existe o colaborare între partid şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), însă a precizat că nu este o decizie încă luată de social-democraţi în Consiliul Politic Naţional unde va fi hotărât şi premierul pe care îl va propune formaţiunea, potrivit news.ro. Consiliul Naţional al PSD va avea loc undeva la jumătatea acestei săptămâni, în vreo două zile, a mai anunţat Grindeanu.

„A fost o surpriză şi nu cred că doar pentru PSD, ci pentru toată lumea, faptul că această nouă formaţiune politică a făcut pragul electoral de 5%. Nu avem foarte multe date niciunii dintre noi despre formaţiunea respectivă, dar există şanse foarte puţine spre zero să ne aliem cu un asemenea partid. Pentru că excesele pe care le-am văzut nu sunt în concordanţă cu linia PSD. Dar nu e o decizie luată de PSD, e o opinie personală. Decizia va fi luată în acel Consiliu Naţional care va aveam loc undeva la jumătatea acestei săptămâni, două zile”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă luni susţinută la sediul partidului.

Întrebat dacă s-a întâlnit vreodată cu George Simion, co-preşedinte al AUR, Grindeanu a răspuns: „În perioada în care eram premier m-am întâlnit cu multă lume, dar nu ţin minte să mă fi întâlnit cu domnul George Simion”.

Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă PSD ar colabora cu partidul AUR pentru a forma o majoritate parlamentară, că încă nu a avut o discuţie cu George Simion, co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor. Liderul social-democraţilor a adăugat: „cred că gândim la fel: să ne apărăm voturile, să vedem ce reprezentare vom avea exact în viitorul Parlament şi pe urmă sunt convins că vom avea şi discuţii politice”.

PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, la Camera Deputaţilor, 29,50 %, urmat de PNL – 24,64%, USR – PLUS – 14,76 %, AUR – 8,29%, UDMR – 7,22%, iar PMP şi Pro România se situează sub pragul electoral, cu 4,7 %, respectiv 4,24 %din voturi, potrivit datelor anunţate luni de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 14.685 de secţii de votare, respectiv 75,10 % din voturi.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020