Update articol:

Groupama Asigurări oferă fermierilor un produs care le permite accesarea subvenţiei pentru prima de asigurare

Groupama Asigurări vine în întâmpinarea fermierilor care doresc să beneficieze de noile posibilităţi de subvenţionare prevăzute prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 şi le oferă un produs care le permite accesarea subvenţiei pentru prima de asigurare.

Pentru a beneficia de sprijinul nerambursabil, clienţii trebuie să încheie o poliţă de asigurare care să respecte criteriile de eligibilitate, după care să depună cererea de finanţare la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

“Groupama este o companie înfiinţată de fermierii francezi acum mai bine de 100 de ani, în Franţa. Ne bucurăm deci că subvenţiile sunt acum realitate, pentru că este o oportunitate majoră. Ne-am mobilizat prompt pentru a fi alături de fermieri, ajutându-i să fie competitivi şi mai pregătiţi în faţa forţelor naturii şi contribuind, astfel, la un sector agricol mai performant”, a declarat Călin Matei, director general adjunct, Groupama Asigurări.

Conform noilor prevederi (Submăsura 17.1) din PNDR 2014 – 2020, condiţiile de eligibilitate prevăzute de lege sunt: fermierii trebuie să asigure toată suprafaţa pentru cultura respectivă; poliţele de asigurare trebuie să prevadă o franciză atinsă de 20% din producţia asigurată (pierderile de producţie, calculate la nivelul întregii suprafeţe a culturii asigurate, situate sub acest nivel rămân în sarcina asiguratului); producţia asigurată este egală cu producţia medie anuală a asiguratului în perioada de trei ani imediat anterioară sau într-o perioadă medie de trei ani bazată pe perioada imediat anterioară de cinci ani, excluzând valorile minime şi maxime; prin poliţa de asigurare să fie acoperit cel puţin unul din riscuri asigurate eligibile: grindină, ploi torenţiale şi/sau de lungă durată, furtună, uragan, secetă, arşiţă, inundaţie, îngheţuri.

Fermierii pot opta pentru atât componenta subvenţionabilă, cât şi pentru beneficii suplimentare nesubvenţionabile. Prima subvenţionabilă este corespunzătoare riscurilor de bază – grindină, îngheţuri, ploi torenţiale, furtună, uragan, la care se poate adăuga şi clauza suplimentară care acoperă seceta şi arşiţa. În ceea ce priveşte componenta neeligibilă, fermierii au oportunitatea de a acoperi riscurile de incendiu din orice cauză şi alunecări de teren, cât şi de a încheia poliţa cu o altă franciză atinsă.

În acest context, Groupama Asigurări introduce o linie dedicată Alo Groupama (0374 110 110) pentru a răspunde cu prioritate fermierilor interesaţi să afle mai multe informaţii.

“Produsul oferit de Groupama Asigurări este expresia unei lungi tradiţii mutualiste în domeniul agricol, care derivă din experienţa Grupului în Franţa şi care s-a reflectat într-o susţinere constantă faţă de fermierii români. În prezent, Groupama Asigurări are peste 5.500 de fermieri asiguraţi, iar în ultimii patru ani a asigurat peste 800.000 de hectare anual. De asemenea, compania este singura din piaţă cu un program de fidelizare dedicat fermierilor, constând în servicii sau reduceri ale costurilor de asigurare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Groupama Asigurări are în portofoliu peste 1 milion de clienţi individuali şi mai mult de 80.000 de companii. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (02/12/2020)

Incheierea procesului de fuziune a societatilor de servicii energetice

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 - 27.11.2020

AAGES S.A. (AAG) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27 noiembrie 2020

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/12/2020)

Modificari de reprezentare incepand cu 1 decembrie 2020

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (02/12/2020)

Schimbare componenta CA al SAI Tradeville Asset Management SA