Update articol:

Grup Servicii Petroliere (GSP) – contracte de servicii integrate cu OMV Petrom şi Lukoil, în Marea Neagră

GSP Offshore și OMV Petrom au semnat, pe 29 iulie, un contract-cadru pentru asigurarea serviciilor integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică la care au participat trei furnizori internaționali și doi furnizori de servicii locale.

În calitate de antreprenor general, GSP va integra o serie de servicii care includ operațiuni și întreținere on-shore și offshore, precum și operațiuni portuare, transport maritim, servicii de aviație și alte servicii de asistență.

Operațiunile din contract vor fi realizate de GSP Offshore SRL și cu sprijinul companiilor din grupul GSP – Grup Servicii Petroliere Logistic SRL („Logistica GSP”), Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL („Șantierul naval GSP”), Grup Servicii Petroliere Catering SRL („GSP Catering ”), Vega Offshore SRL, în calitate de subcontractanți. Proiectul este programat să înceapă în a doua jumătate a anului 2019 și are o durată estimată de 8 ani.

Astăzi, la prezentarea rezultatelor semestriale ale companiei, Peter Rudolf Zeilinger, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de upstream al OMV Petrom, a confirmat că  licitația pentru asigurarea serviciilor integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria, organizată de OMV Petrom, a fost câștigată de compania românească GSP Offshore. Contractul este estimat la peste un miliard de lei.

Zeilinger a menționat faptul că OMV Petrom avea nevoie de un singur furnizor pentru aproape 100 de tipuri de servicii printre care, spre exemplu cele de scufundări, catering sau mentenanță.

Gabriel Comănescu, președintele GSP, a declarat: “De-a lungul ultimilor 15 ani, GSP și-a dezvoltat expertiza în furnizarea de servicii integrate pentru industria offshore de petrol și gaze. Am început în 2004 contractor de foraj, iar de atunci investim continuu în extinderea gamei noastre de servicii”.

GSP a semnat cu Lukoil Overseas Atash BV un contract de servicii integrate de foraj, pentru perimetrul Trident

Tot în luna iulie, GSP a anunţat că a semnat cu Lukoil Overseas Atash BV un contract de servicii integrate de foraj, pentru perimetrul Trident, în sectorul economic  românesc al Mării Negre. Prin acest contract, GSP intră pe piața de foraj la mare adâncime.

Perimetrul Trident este deținut de filiala românească a subsidiarei Lukoil din Olanda (87,8%) și producătorul român de gaz Romgaz (12,2%). Depozitul de gaze din câmpul Trident este estimat la 30 de miliarde de metri cubi și ar putea fi al doilea ca mărime din zona economică exclusivă a României.

GSP acționează în calitate de contractor principal, fiind responsabil pentru întreaga gestionare a campaniei de foraj: servicii de foraj și servicii conexe, precum și logistică și aviație.

Proiectul presupune forarea unei noi sonde de explorare – Trinity-1X, pentru care a fost mobilizat un sistem de foraj semisubmersibil Saipem Scarabeo 9. Unitatea mobilă de foraj offshore (MODU) este destinată forajului la adâncime, este proiectată să funcționeze până la 12.000 ft adâncime și are o capacitate de adâncime de foraj de până la 50.000 ft sub masa rotativă. Se preconizează că activitățile de foraj în cadrul proiectului vor începe în trimestrul patru 2019.

 

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii