Update articol:

Grupul Farmexim/Help Net – cifră de afaceri de 734,2 milioane EUR în anul financiar 2020/21

https://www.farmexim.ro/

Grupul Farmexim/Help Net, parte a PHOENIX group, a contribuit pozitiv la rezultatele bune ale concernului german, înregistrând în 2020 o cifră de afaceri de 734,2 milioane EUR, ceea ce înseamnă o creștere de 12% față de anul precedent.

Pentru grupul Farmexim / Help Net, anul 2020 a fost unul de creștere intensă, atât organic, cât și prin achiziții, potrivit unui comunicat al companiei. La finalul anului, grupul totaliza peste 3.000 de angajați în România, grupați în trei linii de business: distribuție, retail și servicii pentru producătorii de produse farmaceutice. Creșterea s-a datorat, în mare parte, integrării a 146 de farmacii în rețeaua Help Net, prin achiziții, dar și prin deschideri de la zero.

Aceste rezultate nu s-ar fi putut atinge fără echipa puternică a Farmexim / Help Net care a făcut un efort imens pentru a se adapta și a depăși provocările acestei noi realități, în condițiile în care pandemia s-a suprapus cu un proiect extrem de ambițios de expansiune”, a declarat Sebastian Ring, MD al Farmexim/Help Net.

Concernul german PHOENIX group și-a consolidat și mai mult poziția de lider în distribuția de medicamente și retail farmaceutic în Europa, în provocatorul an financiar 2020/21, puternic afectat de pandemia de COVID-19.

PHOENIX group a raportat o creștere de 3,2% a cifrei de afaceri, și-a mărit performanța operațională cu 4%, iar EBIDTA cu 8,3%. Vânzările au atins cifra de 28,2 miliarde de euro, performanța operațională totală a ajuns la 35,9 miliarde de euro, iar EBITDA a crescut la 653,4 milioane EUR.

Sven Seidel, președintele Consiliului de administrație al PHOENIX Pharma SE, subliniază: „Am reușit să ne creștem vânzările și să sporim veniturile în ultimul an financiar, în ciuda fluctuațiilor mari ale cererii. În colaborare cu farmaciile, am reușit să depășim cu succes perioadele de vârf chiar și în vremuri de pandemie”. Acesta a adăugat:„ Datorită implicării și dedicării angajaților noștri din distribuție și retail, am reușit să asigurăm aprovizionarea populației din regiunile puternic afectate, chiar în apogeul pandemiei. Grupul PHOENIX și-a evidențiat astfel importanța crucială pe care o are în serviciile de sănătate din Europa”.

Farmexim este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România, având 800 de angajați și asigurând acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și cele 10 puncte de lucru din principalele orașe ale țării: Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Ploiești și Craiova.

Înființată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unități deschise la nivel național și aproximativ 2500 de angajați care oferă servicii de calitate înaltă pentru peste 3,7 milioane de pacienți.

Farmexim și Help Net fac parte din concernul german PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate. PHOENIX group are o prezență activă în 27 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă și contribuie esențial la serviciile integrate de sănătate, cu peste 39.000 de angajați. Corporația germană vine în sprijinul farmaciilor, medicilor și instituțiilor medicale cu servicii de sănătate în 161 centre de distribuție și oferă servicii specializate pentru companiile farmaceutice prin programul All-in-One, contribuind în fiecare zi la sănătatea pacienților din întreaga Europă. Concernul german a dezvoltat PHOENIX Pharmacy Partnership, cea mai importantă rețea europeană de programe de cooperare, cu 13.500 de farmacii independente, în 13 programe și 16 țări. Astfel, comunitatea farmaciilor independente Benefica are acces la multiple oportunități de business unice în Europa și beneficiază de avantaje competitive, sub umbrela unui brand puternic.

 

 

BVB | Știri BVB

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (02/12/2022)

Desfasurare licitatie conform Hotarare AGEA 17.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/12/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022