Update articol:

Grupul francez Atos oferă 10 miliarde de dolari pentru preluarea rivalului american DXC

atos

Atos, grupul francez de servicii IT, prezent şi pe piaţa din România, a făcut o ofertă de preluare a rivalului american DXC Technology, evaluând compania listată la NYSE la peste 10 miliarde de dolari, au declarat joi pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Sursele au dezvăluit că Atos lucrează în prezent cu consilierii săi la o posibilă tranzacţie pentru DXC, o fostă filială a Hewlett Packard Enterprise, şi a făcut o ofertă oficială pentru grupul american la începutul acestei săptămâni. Discuţiile sunt încă într-o etapă preliminară şi nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord, au adăugat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Dacă oferta va avea succes, preluarea DXC va creşte prezenţa Atos pe piaţa din SUA, oferind grupului francez o gamă largă de clienţi şi produse de tip B2B, inclusiv aplicaţii cloud şi servicii de outsourcing IT. În plus, ar permite Atos să realizeze importante sinergii şi reduceri de costuri, în condiţiile în care grupul francez a făcut mai multe achiziţii în ultimele 12 luni.

În România, firma Atos IT Solutions and Services este unul din cei mai mari angajatori locali din software, cu 2.200 de angajaţi, fiind devansat doar de Oracle România, IBM România, Endava România şi Ericsson Telecommunications România, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020