Update articol:

Grupul Frățilă a cerut un dividend mai mare de la SIF Transilvania și a revenit cu cererile anterioare, suspendate de instanță

Un grup de acționari SIF Transilvania (SIF3), apropiați de Constantin Frățilă, și doi administratori SIF3 – Marius Moldovan și Crinel Andănuț – au solicitat completarea ordinii de zi a AGAdin 28 aprilie, cu o propunere mai mare de dividend, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. De asemenea, ei au revenit cu cererea de tragere în răspundere a președintelui executiv Mihai Fercală, deși o cerere similară le-a fost, anterior, suspendată în intanță.

Raportul SIF3 arată: “S.I.F. Transilvania informează că, în data de 16 martie 2020, un grup de acţionari format din Crinel-Valer Andănuţ, Marius-Adrian Moldovan, Mihaela Frăţilă, Irina-Elena Frăţilă, Maria-Alexandra Cociu (fostă Frăţilă) şi Societatea Mamaia North Investments S.A. Constanţa, care deţin împreună 5,022255% din capitalul social al societății, a solicitat completarea ordinii de zi a şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor convocată pentru data de 28/29.04.2020, cu punctele înscrise în cadrul solicitării de convocare a adunării generale ordinare prezentate în cadrul Raportului curent nr. 1508/25.02.2020 (de pornire a acţiunii în răspundere formulată împotriva d-lui Mihai Fercală – preşedinte al Directortului şi a d-lui Ştefan Szabo – Preşedinte al Consiliului de Supraveghere) la care se adaugă:

(i) propunerea de aprobare a acţiunii în răspundere împotriva d-lui Dumitru Carapiti, pentru aceleaşi motive avute în vedere pentru aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva d-lui Ştefan Szabo, mai sus mentţionată şi

(ii) o altă propunere de repartizare a dividendelor aferente exerciţiului financiar 2019, respectiv de 0,0355 lei/acţiune.

Amintim că d-nii Crinel-Valer Andănuţ şi Marius Adrian Moldovan sunt membri ai Consiliului de Supraveghere al S.I.F. Transilvania. Reamintim că cererile de convocare a A.G.O.A. şi A.G.E.A. formulate de acelaşi grup de acţionari au fost suspendate de către Tribunalul Braşov prin Sentinţa civilă nr. 248/03.03.2020, pronunţată în dosarul civil nr. 689/62/2020 (Raportul curent nr. 1781/04.03.2020). 2 Ordinea de zi a şedinţei A.G.O.A. convocată pentru data de 28/29.04.2020 în cadrul căreia vor fi prezentate propunerile de completare va fi republicată conform dispoziţiilor legale. Solicitarea de completare a ordinii de zi este prezentată în anexă la prezentul raport curent.”

Propunerea de dividend a directorarului SIF3 era de 0,03 lei/actiune.

SIF Transilvania a convoacă acționarii, pe 28 aprilie, pentru atragerea răspunderii celor trei administratori care îl contestă pe președintele executiv Mihai Fercală, respectiv Marius Moldovan, Constantin Frățilă și Crinel Andănuț, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Convocarea a venit după ce SIF Transilvania a câștigat în instanță suspendarea executării cererilor de convocare AGA, formulate de cei trei administratori și alți acționari.

Structurile competente vor fi sesizate cu privire la modul în care a fost soluționat dosarul suspendării cererii de convocare AGA SIF Transilvania (SIF3) fără citarea părților și la doar 1 zi lucrătoare de la înregistrarea dosarului, ne-a transmis Marius Moldovan, membru în Consiliul de Supraveghere SIF Transilvania, aflat în conflict deschis cu Mihai Fercală, președintele Directoratului.

Marius Moldovan este unul dintre semnatarii cererii de convocare AGA SIF Transilvania, privind atragerea răspunderii lui Mihai Fercală și revocarea deciziei CS de reînnoire a mandatului Directoratului pentru încă patru ani.

Conflictul la vârful SIF Transilvania a repornit după ce, la începutul anului, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania. Ulterior, SIF3 a transmis la ASF o scrisoare de la Poliție, care arăta că Frățilă este în continuare urmărit penal, conducerea SIF3 considerând că se impune, din nou, retragerea avizului, în condițiile în care Frățilă ar fi incompatibil cu funcția.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (29/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014