Update articol:

Medlife reduce de comun acord cu 50% salariile managementului pentru 45 de zile, trimite personalul non-critic în șomaj tehnic, negociază chiriile şi discută cu băncile

Grupul Medlife adoptă măsuri  pentru limitarea impactului crizei generate de coronavirus, ca urmare a distanțării sociale și a celor două ordonanțe ale guvernului cu impact direct asupra businessului. 

Potrivit Medlife, scăderea veniturilor nu poate fi cuantificată în prezent. 

Compania Medlife anunţă: “Ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 (Coronavirus) adoptate de către Guvernul României, aducem la cunoștință investitorilor și acționarilor MedLife cele mai recente măsuri adoptate ce au un impact direct asupra activității curente a Grupului:

  1. Ordonanță Militară nr.2 din 21 martie 2020 prevede suspendarea temporară a activității în cabinetele de medicină dentară; prin excepție, sunt permise doar intervențiile stomatologice de urgență. Această măsură a fost aplicată începând cu dată de 22 martie 2020, ora 22:00; și
  2. Ordinul comandantului acțiunii din 23 martie 2020, avizat de Ministrul Afacerilor Interne, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 la nivelul unităților sanitare publice și private. Astfel, pentru o perioada de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanentei personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Ca urmare a distanțării sociale și a celor două ordonanțe cu impact direct asupra businessului, scăderea veniturilor nu poate fi cuantificată la data prezentului raport.

Pentru a susține colegii din linia întâi și a asigura continuitatea medicală în regim de urgență și, totodată, pentru a limita impactul financiar generat de ordonanțele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat următoarele măsuri:

  1. Reducerea de comun acord cu 50% a salariilor echipei de management pentru o perioada de 45 de zile.
  2. Reducerea costurilor în legătură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în șomaj tehnic. Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depășesc media pe economie, diferența va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie.
  3. Diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la 5 la 4 zile lucrătoare, începând cu 26 martie.
  4. Negocierea cu toți proprietarii de spații în care își desfășoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăților de chirie pentru următoarea perioadă.
  5. Negocierea cu furnizori de servicii secundare, “not mandatory” pentru Grupul MedLife cu scopul suspendării colaborării pentru următoarea perioadă.
  6. Discuții avansate cu băncile pentru creșterea lichidității disponibile la nivelul Grupului, din partea cărora am primit toată susținerea, asigurându-ne deja o lichiditate confortabilă pentru un termen de 3-6 luni. Aceste lichidități vin în completarea fondurilor proprii disponibile la nivelul Grupului.

Mai mult decât atât, există și o discuție despre ce investiții se pot face în acest moment pentru perioada post coronavirus, precum dezvoltarea de centre de tratament pentru recăpătarea funcțiilor pulmonare, testarea și monitorizarea pacienților cu afecțiuni medicale incompatibile cu virusul SARS-CoV-2 (boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet, pacienți oncologici, etc). Avem convingerea că în viitorul apropiat, pe termen mediu și lung, nevoia de servicii medicale va crește substanțial.           

Ca urmare a acestor măsuri, conducerea MedLife consideră că dispune de suficiente lichidități pentru a asigura solvabilitatea grupului în următoarele luni de incertitudine și de a susține reluarea activității pe măsură ce condițiile de piață se vor îmbunătăți. În cazul în care situația o va cere, compania este pregătită să impună măsuri suplimentare față de cele anunțate deja”.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (19/01/2022)

Completare ordine de zi AGEA din 07.02.2022

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23(24).02.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/01/2022)

Demarare oferta plasament privat accelerat in OMV Petrom S.A.