Update articol:

Grupul MOL – profit net de 835 milioane de dolari în primele nouă luni ale anului 

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) a crescut cu 23%, ajungând la 708 milioane USD în trimestrul al treilea, fiind aproape de atingerea ţintei actualizate pentru 2018 (2,4 miliarde USD)

Profitul net al grupului MOL  s-a ridicat la 323 milioane de dolari în trimestrul al treilea, ajungând la un total de 835 milioane de dolari pe primele nouă luni ale anului 2018, potrivit rezultatelor financiare pentru trimestrul al treilea al anului 2018.

Compania susţine că, datorită creşterii substanţiale a rezultatelor operaţionale (Clean CCS EBITDA) în trimestrul al treilea, rezultatul EBITDA pe primele nouă luni ale anului a depăşit 2 miliarde USD.

Segmentul Upstream a generat un rezultat EBITDA de 319 milioane de USD în trimestrul al treilea, în creştere cu 70% faţă de anul trecut datorită preţului mai ridicat la petrol şi gaze. Producţia zilnică medie de hidrocarburi a scăzut foarte puţin în trimestrul al treilea şi s-a situat la 108.300 barili echivalent petrol pe zi (bpe), în condiţiile în care creşterea producţiei în perimetrul Catcher din Marea Britanie a compensat în mare parte evoluţiile anuale obişnuite.

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) generat de segmentul Downstream s-a menţinut la aproape acelaşi nivel de 262 milioane de USD în trimestrul al treilea, în pofida scăderii semnificative a marjelor pe segmentul de rafinare şi produse petrochimice. Marjele în scădere au fost compensate în mare parte de volumele solide şi de îmbunătăţirea marjelor din vânzări pe segmentul de rafinare în acest trimestru.
Segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre, încurajat de expansiunea dinamică a marjei non-fuel şi de tendinţele pozitive ale pieţei combustibililor. Segmentul a atins un nou rezultat trimestrial record, de 147 mil. USD, cu 11% mai mult faţă de anul precedent. Odată cu accelerarea puternică a implementării conceptului non-fuel, numărul staţiilor de servicii în care a fost introdus conceptul Fresh Corner a crescut la 606, de la 363 cu un an în urmă.
Segmentul Gas Midstream a înregistrat un rezultat EBITDA de 25 mil. USD în trimestrul al treilea, situându-se sub nivelul anului trecut din cauza scăderii volumelor şi creşterii costului energiei.

Zsolt Hernádi, Chairman-CEO, a comentat rezultatele: „Rezultatele foarte solide raportate pe trimestrul al treilea ne vor permite să atingem cu uşurinţă sau să depăşim ţinta orientativă de 2,4 miliarde USD stabilită pentru rezultatele operaţionale CCS EBITDA în 2018, reușind totodată să continuăm procesul de transformare strategică a companiei în cadrul căruia am atins repere importante în ultimele trei luni. Rezultatul EBITDA şi fluxul de numerar liber au crescut cu peste 20% în trimestrul al treilea, în timp ce segmentul Upstream a capitalizat majorarea preţului la petrol şi a devenit principalul contributor cu numerar, segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre şi segmentul Downstream a raportat rezultate stabile, în pofida unui context macro mult mai slab. Între timp, am încheiat contracte EPC (de inginerie, achiziţie şi construcţie) pentru proiectul poliol şi am agreat un parteneriat strategic privind reciclarea plasticului pe durata acestui trimestru”.

Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 9 țări, din care 218 în România.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni