Update articol:
Ministerul Finanţelor a anunţat că statul va finanţa cu 491,2 milioane de lei 9 proiecte de investiţii

Grupul TeraPlast a primit un ajutor de stat de 6,8 milioane de euro

Ministerul Finanţelor a anunţat, luni, că statul va finanţa cu 491,2 milioane de lei 9 proiecte de investiţii realizate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore, în urma cărora se vor crea 1.947 de locuri de muncă

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru piaţa construcţiilor, a primit un ajutor de stat de 6,8 milioane de euro şi va demara implementarea a 3 proiecte de investiţii, în valoare totală de 15 milioane de euro, depuse prin Schema de ajutor de stat, după ce Ministerul de Finanţe a aprobat finanţarea lor.

“Mă bucur să văd că statul îşi respectă angajamentul de a susţine companiile româneşti. În 2016 am mai depus un proiect pentru ajutor de stat pentru TeraPlast SA şi, în contextul în care nu a fost aprobat, am putut să implementăm doar parţial proiectul, din fonduri proprii. Impactul proiectelor de investiţii va fi vizibil atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Un alt efect al implementării lor în această formă va fi crearea a 159 de locuri de muncă în cadrul celor trei companii din Grupul “, a declarat Dorel Goia, preşedinte al Consiliului de Administraţie TeraPlast, citat într-un comunicat al Grupului.

Investiţia de 6,2 milioane de euro a TeraPlast SA are scopul de a aduce o inovaţie pe piaţa granulelor din PVC din România prin producţia de granule fără halogen, rezistente la foc, şi extinderea capacităţii de producţie a ţevilor de canalizare interioară din polipropilenă, o alternativă superioară calitativ sistemelor din PVC. Deşeurile de polipropilenă rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate şi reprocesate.

Cele 5,2 milioane de euro aferente proiectului Depaco vor fi utilizate pentru deschiderea unei noi unităţi de fabricaţie în Băicoi (Prahova), care, la o capacitate de producţie de peste 10 milioane de metri pătraţi de ţiglă, va asigura fluxuri optime de logistică şi depozitare.

Proiectul TeraGlass, în valoare de 3,5 milioane de euro, vizează crearea unui nou flux, complet automatizat, pentru producţia ferestrelor şi uşilor din PVC, proces ce va contribui atât la creşterea capacităţii de producţie şi a productivităţii muncii, cât şi la suplinirea cererii aflate pe un trend ascendent.

Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru piaţa construcţiilor.Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme româneşti, inaugurată după 1990.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup, TeraPlast SA, este listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Ministerul Finanţelor a anunţat, luni, că statul va finanţa cu 491,2 milioane de lei 9 proiecte de investiţii realizate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore, în urma cărora se vor crea 1.947 de locuri de muncă. Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor,  pentru finanţarea proiectelor, care au o valoare totală de 1,3 miliarde de lei, a fost aprobat ajutor de stat în valoare de 491,2 milioane de lei, dintr-un buget alocat de 614 milioane de lei. Proiectele investesc în industria auto, industria materialelor de construcţii, industria aeronautică, sănătate şi asistenţă socială şi vor contribui cu 515,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite ca urmare a implementării acestora, precizează Ministerul Finanţelor, citat deAgerpres.

Sesiunea de înregistrare a cererilor de acord pentru finanţare a fost deschisă la 10 septembrie 2018 şi are un buget alocat de 614 milioane de lei.

Până în prezent au fost depuse 46 de cereri de acord pentru finanţare, pentru proiecte de investiţii a căror valoare depăşeşte 4,5 de miliarde de lei, pentru care se solicită ajutor de stat de peste 1,6 miliarde de lei.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021