Update articol:

Grupul TeraPlast are în vedere trei proiecte de investiții de 15 milioane de euro, cu ajutor de stat

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piață construcțiilor și totodată cel mai mare procesator de PVC din România, va depune 3 proiecte de investiții, în valoare totală de 15 milioane de euro, în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

„Considerăm că această schemă de ajutor de stat se pliază mai bine pe dimensiunea companiilor din grupul Teraplast. Dorim de asemenea să vedem cum se transformă în realitate declarațiile făcute în spațiul public de autorități, cum că această schemă vizează sprijinirea companiilor românești, pentru că până acum au beneficiat de ajutoare de stat cu precădere firmele străine”, a declarat Dorel Goia, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului TeraPlast.

TeraPlast și-a propus o investiție de 6,2 milioane de euro din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat pentru investiția în echipamente pentru divizia de mase plastice a grupului. În cadrul acestui proiect, compania va veni cu noi inovații pe piață granulelor din PVC: Teraplast va fi primul producător din România de granule fără halogen rezistente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice.

TeraPlast are în vedere extinderea capacității de producție de sisteme de canalizare interioară din polipropilenă care sunt o alternativă superioară calitativ pentru sistemele din PVC. Deșeurile de polipropilenă rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate și reprocesate.

Depaco va deschide o unitate de producție într-o nouă locație, de 38 mii mp în Băicoi (jud. Prahova). Fabrica și liniile noi de producție vor asigura fluxuri de logistică și depozitare și o capacitate de producție anuală de peste 10 milioane de metrii pătrați de țiglă. Depaco va construi într-o primă fază 10 mii mp. Bugetul pentru construcție și creșterea capacității de producție este de 5,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane euro ar urma să fie finanțați din ajutor de stat.

TeraGlass va aplica pentru ajutor de stat cu un proiect de investiții de 3,5 milioane de euro. Obiectivul proiectului este un flux nou de producție de ferestre și uși termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotrivă, la creșterea capacității de producție și a productivității muncii. Această investiție vine ca urmare a creșterii cererii pentru produse TeraGlass.

Valoarea cumulată a ajutorului de stat nu depășește 6,8 milioane de euro, sumă cu care societățile beneficiare se angajează să contribuie la bugetul de stat prin taxe și contribuții salariale suplimentare până în 2024, potrivit Teraplast.

Schema prin care Grupul TeraPlast a solicitat ajutor de stat are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și dezvoltare regională. În contextul aprobării finanțării, toate cele 3 proiecte vor fi demarate imediat.

Grupul TeraPlast a mai depus în 2017 un proiect în valoare de 13 milioane de euro, fiind prima societate românească ce a solicitat un astfel de sprijin din partea statului. Pentru această investiție contribuția statului ar fi fost de 6,5 milioane de euro, însă proiectul nu a primit aprobare, astfel încât compania a finanțat prima etapă a proiectului – în valoare de 3,5 milioane de euro – din surse proprii.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piață construcțiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Ferestre& Uși și Țiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme românești, inaugurată după 1990. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast – este listată la Bursă de Valori București, sub simbolul TRP.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (24/05/2024)

Schimbari in conducerea societatii

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (24/05/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Constructii Feroviare Craiova

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (24/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (24/05/2024)

Document informare - alocare actiuni gratuite

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (24/05/2024)

Raport tranzactii cu parti afiliate Hidroelectrica - Transelectrica