Update articol:

GSP: Moment important în producția de gaz din Marea Neagră – prima platformă petrolieră (ANA) este instalată la peste 120 km în largul mării -video

Lucrările de instalare la platforma ANA sunt finalizate. Momentul este istoric pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, fiind prima platformă fixă de producție instalată în offshore-ul românesc, în ultimii 30 de ani, potrivit GSP.

 

GSP anunță finalizarea instalării părții superioare (Topside) a platformei ANA, la peste 120 de km în largul Mării Negre. Angrenajul, care cântărește peste 1350 de tone, a fost fabricat în șantierul naval GSP Agigea și instalat pe structura metalică fabricată și instalată de GSP în această primăvară.

“Proiectul Midia Gas Development, alături de alte proiecte strategice pentru sistemul energetic românesc sunt soluția reală și, iată, realizabilă, la nevoia românilor de energie ieftină. Dacă vrem să protejăm românii de creșteri de prețuri la energie, trebuie să investim în proiecte noi și durabile. Noi, GSP, am demonstrat că avem capacitatea și capabilitățile să răspundem la orice provocare într-un proiect complex. Misiunea noastră în MGD continuă. Mai avem de lucru. Sperăm să începem în cel mai scurt timp forajul și să definitivăm acest proiect integrat pe care ne-am angajat să-l ducem la bun sfârșit”, a declarat Gabriel Comănescu, președinte și CEO Grup Servicii Petroliere.

Etapa de fabricație a topside-ului a capacitat resurse umane de ordinul sutelor, de la ingineri și proiectanți și până la sudori, lăcătuși și electricieni. Specialiștii și experții GSP au lucrat, în condiții deosebite, în largul Mării Negre, pentru a finaliza instalarea platformei. Raportul de siguranță al lucrărilor este impecabil. Am reușit să finalizăm încă o etapă grea din proiectul MGD fără nici un incident.

Partea superioară a platformei (topside) dispune de trei punți și un heliport. Misiunea GSP a fost să instaleze topside-ul, la aproximativ 11 metri deasupra nivelului mării, pe structura metalică (jacket) montată și fixată de compania noastră în acest an.

Black Sea Oil & Gas finalizează instalarea platformei de producţie gaze naturale Ana în Marea Neagră – video

 

Midia Gas Development este un proiect de magnitudine pentru România, dezvoltat de către Black Sea Oil and Gas (BSOG), parte a grupului american The Carlyle Group și construit, în sistem integrat, de către Grup Servicii Petroliere (GSP).

Grup Servicii Petroliere este constructorul principal al acestui prim proiect de dezvoltare pentru extracția de hidrocarburi noi din zona românească a Mării Negre. Toate etapele, de la design și proiectare, fabricație, transport și până la instalarea efectivă a platformei sunt efectuate, în sistem integrat, de către GSP.

  • Grup Servicii Petroliere este lider regional în sectorul de servicii integrate offshore pentru industria de petrol și gaze.
  • Compania operează o flotă extinsă și diversificată de platforme mobile de foraj offshore, nave multifuncționale de asistenţă şi aprovizionare offshore, nave pentru construcții marine, instalare conducte submarine. Compania deține și operează cea mai puternică macara plutitoare din bazinul Mării Negre, GSP Neptun, cu o capacitate de 1800 de tone.
  • Echipele GSP au fabricat, transportat, construit și instalat cel mai mare jacket cu topside din Marea Neagră, la Akcakoca în offshore-ul turcesc.
  • În 18 ani de existență, compania a livrat peste 65 de proiecte foraj petrolier marin în întreaga lume, a construit și instalat sute de km de conducte submarine și a gestionat proiecte complexe, integrate de la etapa de proiectare și inginerie, până la fabricație, logistică, construcții, instalare și chiar dezafectare.
  • Pentru grupul GSP lucrează, astăzi, peste 2600 de experți și specialiști din întreaga lume

 

BVBStiri BVB

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/38,000/ 37,000 (EBDOWTS16) (21/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Octombrie 2021

BRK Dow Turbo Short 35750 (BKDOWTSB9) (21/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Octombrie 2021

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/38,000/ 37,000 (EBDOWTS16) (21/10/2021)

Suspendare tranzactionare - 10:06 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018