Update articol:

Gustă, Certinvest: În aceste perioade tulburi sunt foarte mulţi investitori care văd multe oportunităţi

Mulţi investitori văd în aceste perioade tulburi multe oportunităţi, a declarat, joi, Horia Gustă, CEO, SAI Certinvest, menţionând că unii au realizat investiţii în perioada de la începutul pandemiei de coronavirus.

“A fost un an foarte complicat, dar eu observ de mai multă vreme un comportament în zona investitorilor în fondurile de acţiuni, un comportament care îmi atrage atenţia într-un mod foarte plăcut. Când apar situaţii din acestea complicate trag linie la final şi constat că cel puţin noi, în zona fondurilor de acţiuni constatăm că avem mai mulţi investitori la final pentru că în aceste perioade tulburi sunt foarte mulţi investitori care văd multe oportunităţi. Pe scurt, ce am observat noi, în zona fondurilor de acţiuni în principal, este că doar o mică parte au răscumpărat în perioada imediat următoare turbulenţelor în luna martie, în acele zile, iar partea foarte plăcută este că au fost investitori care odată cu scăderile din luna martie au venit şi au realizat investiţii în fonduri”, Horia Gustă, în cadrul unei conferinţe organizată de BVB.

El a explicat că există investitori avizaţi care înţeleg că atunci când bursele scad se creează oportunităţi interesante, potrivit Agerpres.

De asemenea, Aurel Bernat, CEO, BT Asset Management, a afirmat că nu toate fondurile din investiţii au înregistrat scăderi.

“Dacă ne uităm la activele totale evident că am văzut o oarecare agitaţie în rândul clienţilor şi răscumpărări per ansamblul fondurilor noastre, mai ales în luna martie. Cu toate acestea, un lucru relevant de menţionat este că nu a existat o omogenitate în răscumpărare pe toate fondurile. Cele de venit fix, cele care sunt preponderent monetare, respectiv de obligaţiuni fiind cele mai lovite dintre fonduri din prisma răscumpărărilor. Pe zona de acţiuni şi a fondurilor de acţiuni evoluţia a fost extrem de rapidă, scăderea valorii acestora a fost de mare amploare într-o perioadă scurtă, motiv pentru care cei mai mulţi investitori au ales să-şi păstreze plasamentele, unii dintre ei de-a lungul timpului chiar majorându-şi aceste investiţii”, a spus Aurel Bernat.

El a menţionat că industria a reuşit să asigure lichiditate, iar în perioada aceasta există linişte în piaţa de capital.

“Noi ca industrie, deşi am fost supuşi presiunilor de răscumpărare, am reuşit, şi acesta este un lucru important pentru investitori, am reuşit să dăm acea lichiditate de care avea oricine nevoie pentru a-şi vedea sumele pe conturile curente bancare. Asta ar fi un prim aspect. Şi al doilea, este plăcut să ne aflăm astăzi pe 22 octombrie în situaţia în care vedem revenirea investitorilor către noi. Şi deşi numărul de îmbolnăviri în general este ridicat şi se pare că trecem peste nişte nivele reper cu toate acestea liniştea în piaţă, în piaţa de capital, este suficient de bună încât să putem construi pe termen lung şi să ne facem nişte planuri de creştere”, mai declarat Aurel Bernat.

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (27/07/2021)

Numire Director General si Director Financiar

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/07/2021)

Convocare AGAO 30(31).08.2021

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (27/07/2021)

Comunicarea deciziei Comisiei Europene