Update articol:

Guvernatorii băncilor centrale din Franţa şi Germania cer accelerarea paşilor spre uniunea pieţelor de capital

François Villeroy de Galhau

Războiul din Ucraina, inflaţia şi criza energetică au făcut mai importantă ca niciodată continuarea paşilor spre uniunea pieţelor de capital, pentru a finanţa tranziţia verde şi digitală, au declarat luni guvernatorii băncilor centrale din Franţa şi Germania, transmite Reuters.

Dr Joachim Nagel

Într-un editorial comun publicat în ziarele Les Echos şi Handelsblatt, François Villeroy de Galhau şi Joachim Nagel au încercat să demonstreze unitate într-o perioadă de relații tensionate între Paris și Berlin.

“Europa se află în centrul unei crize: războiul Rusiei împotriva Ucrainei, criza energetică, inflația. Scriem astăzi împreună cu o singură convingere: unitatea noastră devine din ce în ce mai dificilă, dar cu atât mai esențială”, au spus șefii Băncii Centrale a Franței și Bundesbank.

„Și ceea ce este valabil pentru Europa în ansamblu, este valabil în primul rând pentru prietenia franco-germană: a ne dezbina ar însemna să ne condamnăm”, scriu cei doi guvernatori.

Franța și Germania s-au aflat în conflict în ultima lună și au amânat un summit pentru a încerca să rezolve divergențele.

Cei doi au spus că este vital ca inițiativa uniunii piețelor de capital (CMU) din 2015 lansată de Uniunea Europeană să continue pentru stabilitatea financiară pentru a stimula diversificarea geografică a surselor de finanțare și prin consolidarea partajării riscurilor din sectorul privat prin dezvoltarea finanțării prin capitaluri proprii.

“Trebuie să facem mai mult decât să accelerăm tranziţia noastră energetică, şi de aceea avem nevoie de resursele financiare oferite de uniunea pieţelor de capital”, au precizat cei doi guvernatori, adăugând că este imperios ca blocul comunitar să devină mai atractiv pentru investitorii locali şi străini.

“Finalizarea pieţelor de capital este cu siguranţă o cursă pe termen lung. Pentru a avea succes este important să alegem acum direcţia corectă”, subliniază guvernatorii băncilor centrale din Franţa şi Germania.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING