Update articol:

Guvernul german reziliază contractul cu autoritatea de supraveghere în domeniul contabilităţii, FREP, în urma fraudei de la compania Wirecard

Guvernul german reziliază contractul avut cu autoritatea de supraveghere în domeniul contabilităţii, după ce compania de plăţi Wirecard a solicitat intrarea în insolvenţă în cadrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de frandă din ţară, a anunţat duminică un oficial guvernamental, citat de Reuters, conform news.ro.

Duminică, publicaţia Bild am Sonntag a relatat că Ministerele Justiţiei şi Finanţelor vor întrerupe relaţiile cu Financial Reporting Enforcement Panel (FREP), o entitate cvasi-privată care supraveghează raportările financiare ale companiilor listate.

”Am ajuns la un acord cu Ministerul de Finanţe să reziliem contractul”, a declarat un oficial din Ministerul Justiţiei, care a refuzat să ofere alte detalii.

Wirecard s-a prăbuşit joia trecută, din cauza unor datorii de aproape 4 miliarde de dolari, după ce a dezvăluit o lipsă de circa 2 miliarde de dolari despre care firma de audit EY a afirmat că este rezultatul unei fraude globale sofisticate.

Scandalul a adus în centrul atenţiei autoritatea de supraveghere a sectorului financiar BaFin, ale cărei investigaţii legate de neregulile de la Wirecard s-au bazat parţial pe  informaţiile oferite de FREP şi care este acuzată că nu a supravegheat corect compania de tehnologie care oferă servicii financiare.

BaFin a refuzat să comenteze.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio