Update articol:

Ministerul Economiei a prezentat proiectele din energie propuse pentru a fi promovate și finanțate din Fondul I3M al Inițiativei celor Trei Mări

Dan Dragoș DRĂGAN, secretar de stat în cadrul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a participat la o întâlnire cu domnul Cornel FERUȚĂ, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și cu reprezentanți ai EximBank. La întrevederea ce a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe au fost discutate noile proiecte propuse pe lista Inițiativei celor Trei Mări, din aria de responsabilitate a MEEMA, ce urmează a fi promovate pe 19 octombrie a.c., în marja Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări de la TallinnEstonia.

La Tallinn, are loc cel de-al cincilea Summit al I3M, la care participă șefi de state și guverne din cele 12 țări situate între Mările Baltică, Neagră și Adriatică – Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Austria, Croația, România și Bulgaria.

I3M are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii în sectoarele energiei, transporturilor și digitalului, vizând noi investiții, creștere economică și securitate energetică.

Dan Dragoș Drăgan, secretar de stat MEEMA a prezentat proiectele din domeniul energetic propuse pentru a fi promovate și finanțate din Fondul I3M. Demnitarul a subliniat relevanța acestor proiecte în context național și regional pentru  asigurarea echilibrării sistemului energetic, pentru întărirea siguranței în alimentarea cu energie electrică și pentru integrarea regenerabilelor în acord cu Pactul Ecologic European.

Totodată, secretarul de stat a subliniat disponibilitatea și sprijinul pe care MEEMA îl acordă realizării proiectelor din sectorul energetic, care vor sprijini atât dezvoltarea economică cât și independența energetică a țării noastre.

În contextul pregătirilor pentru organizarea celui de-al cincilea Summit al Inițiativei, prevăzut a avea loc la Tallinn, Estonia (19-20 octombrie 2020), Prim-ministrul României Ludovic Orban a aprobat, la 14 noiembrie 2019, reorganizarea și reactivarea Grupului de lucru la nivelul Guvernului care să sprijine participarea României în I3M, sub coordonarea viceprim-ministrului Raluca Turcan.

Grupul de lucru are ca obiectiv monitorizarea și coordonarea, la nivel guvernamental, a proiectelor în care este implicată România în cadrul Inițiativei celor Trei Mări și acțiunile la nivelul executivului menite a implementa obiectivele I3M, analiza și sprijinirea bunei funcționări a instrumentelor sale, precum Fondul de Investiții al I3M, şi asigurarea unei promovări coordonate în plan extern a intereselor României în cadrul Iniţiativei, inclusiv în conexiune cu Forumul de Afaceri al Inițiativei, a cărei a treia ediție va avea loc în cadrul Summitului de la Talinn.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/10/2020)

Comunicat - Indicatori operationali-cheie T3 2020

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/10/2020)

Raport privind rezultatele operationale cheie 9 luni 2020

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/10/2020)

Disponibilitate raport trim 3 2020