Update articol:

Guvernul rus aprobă lista țărilor și teritoriilor neprietenoase – vezi lista

rusia
  • Țările și teritoriile menționate în listă au impus sau s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei după începerea unei operațiuni militare speciale a Forțelor Armate Ruse în Ucraina, potrivit TASS

 

Guvernul Federației Ruse a aprobat luni o listă a statelor și teritoriilor străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor sale și a cetățenilor acesteia, potrivit TASS.

Lista include Statele Unite și Canada, statele UE, Marea Britanie (inclusiv Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum și Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan (considerat un teritoriu al Chinei, dar condus de propria administrație din 1949).

Țările și teritoriile menționate în listă au impus sau s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei după demararea unei operațiuni militare speciale a Forțelor Armate Ruse în Ucrain, scrie TASS.

Guvernul a menționat că, conform acestui decret, cetățenii și companiile rusești, statul însuși, regiunile și municipalitățile sale care au obligații valutare față de creditorii străini din lista țărilor neprietenoase le vor putea plăti în ruble. Noua procedură temporară se aplică plăților care depășesc 10 milioane de ruble pe lună (sau o sumă similară în valută).