Update articol:

Lui Traian Băsescu i s-a tăiat microfonul în Parlamentul European când citea lista premierilor UE puşi în slujba Rusiei după terminarea mandatelor – video

Traian Basescu Sursa foto: facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a acuzat în discursul său de miercuri din Parlamentul European o serie de foști premieri europeni, spunând că s-au pus în slujba lui Vladimir Putin. În timp ce citea lista, președintele de ședință i-a tăiat microfonul, iar ceilalţi colegi l-au aplaudat.

”Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn (n.r. fosutl şef FMI). Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful …(microfonul a fost tăiat).

Băsescu n-a mai apucat să termine, pentru că președintele de ședință, Rainer Wieland (Germania, PPE), i-a tăiat microfonul: “Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”