Update articol:

Hanga, BVB: În câteva luni, vom avea un indice pentru piața Aero; Lichiditatea de pe piaţa Aero a ajuns la 10% din piaţa principală

radu hanga bvb la vifrana

Bursa de Valori București (BVB) are în lucru un indice pentru piața Aero, care să dea o indicație privind evoluția acțunilor cotate pe acest segment. Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga, a spus, azi, că indicele va fi gata, în următoarele luni.

Lichiditatea de pe piaţa Aero a ajuns la 10% din piaţa principală, iar valoarea medie tranzacţionată pe zona de acţiuni a crescut de trei ori în primele patru luni, a declarat Hanga la evenimentul de listare a acţiunilor producătorului de vinuri organice Vifrana pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB.
Președintele BVB a menționat că Aero este gândită ca fiind o pepinieră, în care companiile care se află într-o fază iniţială de creştere să-şi găsească o platformă de finanţare, o platformă de vizibilitate care să le ajute să se dezvolte: “Uitându-ne la performanţa pieţei în ultimii 2 ani am avut 11 companii antreprenoriale care s-au listat şi au ridicat bani de piaţă, o capitalizare cumulată de peste 200 de milioane de euro. Am avut 25 de emisiuni de obligaţiuni în valoare de peste 45 de milioane de euro, bani care au fost ridicaţi prin intermediul pieţei Aero, un trend pe care vrem să-l vedem accelerându-se anul acesta. Doar în 2021 la Bursa de Valori Bucureşti avem deja 9 emisiuni de obligaţiuni corporative şi 7 listări de noi companii. În total, dacă ne uităm şi la titlurile de stat, avem 19 runde de finanţare care s-au derulat prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti în acest an”.

Radu Hanga a mai spus: “Dacă ne uităm la valoarea medie tranzacţionată pe zona de acţiuni o să vedem o creştere de trei ori în primele patru luni ale anului acesta faţă de anul 2020 şi dacă ne raportăm la media anilor 2018 – 2019 lichiditatea zilnică e de peste 5 ori mai mare, dacă ne uităm la partea de acţiuni. Dacă ne uităm la acţiuni plus obligaţiuni pe piaţa Aero, lichiditatea este de 1,2 milioane de euro, o medie zilnică, la fel creştere de peste trei ori faţă anul precedent şi de peste cinci ori faţă de 2018 – 2019. A ajuns piaţa Aero să reprezinte ca şi lichiditate peste 10% din piaţa principală”.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie