Update articol:
#BLACKSEAFORUM

Hariram Subramanian, CTO Huawei Fusion Solar Solutions: Sustenabilitatea este un angajament; Soluția noastră comună înseamnă mai multe fotovoltaice și mai multe surse regenerabile; În România există resurse regenerabile imense care nu sunt încă valorificate

Hariram Subramanian, Huawei Fusion Solar Solutions, Black Sea Forum, Hariram Subramanian, CTO Huawei Fusion Solar Solutions, Black Sea Forum

Sustenabilitatea este un angajament, iar soluția Huawei înseamnă mai multe fotovoltaice și mai multe surse regenerabile pentru toată lumea, a spus Hariram Subramanian, CTO Huawei Fusion Solar Solutions, la “BLACK SEA ONLINE FORUM – Importanța geostrategică și economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de Financial Intelligence.

 În România există resurse regenerabile imense care nu sunt încă valorificate, a precizat el. Hariram Subramanian a spus: “Huawei este un furnizor de top de infrastructuri ICT și dispozitive inteligente. Este universal acceptat și știut că tehnologiile ICT pot schimba vieți, pot construi economii, societăți și le pot aduce pe fiecare mai aproape de prosperitate, iar aici tehnologia permite tuturor să participe pentru un bun comun, pentru a participa la o lume mai verde, mai curată și conectată, iar noi credem în asta, credem că tehnologia este o parte a naturii. Tehnologia și natura sunt foarte bine interconectate și de aceea o numim tehnologie pentru o planetă mai bună, iar acesta este unul dintre angajamentele noastre care ne determină și ne împinge să mergem mai departe.

Sustenabilitatea în cele din urmă, nu este doar un cuvânt elegant sau un cuvânt sonor, este un angajament, este o promisiune și un apel în toate domeniile din afacerile noastre. Este imperativ că trebuie să facem pași îndrăzneți împreună și să clădim un viitor foarte durabil. Ne-am asumat angajamente foarte puternice în strategia noastră de sustenabilitate, care face ca tehnologia să fie accesibilă pentru toată lumea. Creăm produse și soluții care sunt circulare și ajută în reducerea deșeurilor și promovarea unei tehnologii mai curate prin soluții bazate pe surse regenerabile, precum PV și așa mai departe, având tehnologia ca suport. Asemenea tehnologiilor PS pentru electronica de putere, tehnologia PV participă în dezvoltarea direcțiilor de securitate și încredere în convergența tehnologiilor ICT prin crearea unui rol de lider în securitatea cibernetică și pentru a aduce o vizibilitate de 360 ​​de grade aici, în securitatea cibernetică și încredere.

Și, de asemenea, prin crearea unei colaborări foarte distincte pentru sănătatea și armonia, precum și bunăstarea întregii societăți, acoperim una dintre strategiile cheie în locațiile noastre.

Atenția noastră este îndreptată către produse și soluții ITC, deci practic produse și soluții pentru centre de date, produse și soluții care susțin tehnologia regenerabilă, TIPS, tehnologia telecomunicațiilor, de asemenea, cu mulți parteneri și aici, în domeniul ITC.

Văd acum planul de redresare al UE, care aduce o oportunitate destul de interesantă pentru dezvoltarea industriei fotovoltaice, sau cum aș mai numi-o: tehnologie regenerabilă cu suport PV. În zona de tranziție verde, după cum știți, transformarea noastră digitală către tranziția verde creează o dezvoltare incluzivă pentru toată lumea. O recomandare specifică din partea UE către planurile de redresare va crea, de asemenea, noi locuri de muncă durabile și va crea o coeziune socială în materie de reziliență în sectorul de sănătate și politici de generație următoare, care ar crea o extindere rapidă a surselor regenerabile de energie și electrificarea rețelei în energie regenerabilă.

Avem o soluție comună aici, iar soluția noastră comună înseamnă mai multe fotovoltaice și mai multe surse regenerabile pentru toată lumea, iar în România există resurse regenerabile imense care nu sunt încă valorificate. De exemplu,  Soarele are propriile resurse regenerabile care sunt întotdeauna acolo și trebuie să captați energia regenerabilă a soarelui într-un mod mai bun prin electronica de putere și transferul acestei energii înapoi într-o rețea care creează o mulțime de oportunități în diferite succesiuni și vorbim în special despre industria fotovoltaică. Deci, acestea ar putea fi oportunități în centralele electrice la sol, oportunități în centralele electrice montate pe acoperiș și oportunități în sistemele de alimentare, iar din punct de vedere al tehnologiei suntem multe companii care am putea participa aici.

În plus, tehnologiile și metodele de economisire a energiei atât în ​​gestionarea cererii, cât și în gestionarea aprovizionării ar aduce destul de multă eficiență energetică. De exemplu, în domeniul telecomunicațiilor, cu inovația în design 5G full outdoor, care nu necesită aer condiționat cu consum intensiv de energie și ocupă, de asemenea, un spațiu foarte mic, cu un consum foarte redus de energie. Deci există produse foarte eficiente din punct de vedere energetic în domeniul telecomunicației și, de asemenea, există tehnologii de tip optical cross connected cu backplane, cu conexiuni precum fibră care necesită, de asemenea, mai puțin spațiu și mai puțin consum de energie. De menționat și inovațiile în tehnologiile de răcire, care necesită, de asemenea, mai puțin spațiu și un consum mai mic de energie și care introduc concepte noi precum metode inteligente de răcire la nivel VOLT, precum și concepte de răcire de tip cabinet-level-cooling. Acestea participă, de asemenea, la îmbunătățirea eficienței pe partea de încărcare a energiei, similar cu procesul pentru fotovoltaice, așa cum am putut vedea mai devreme despre îmbunătățirile eficienței energetice pe aspecte bazate pe tehnologie.

Așadar, oferim aceste soluții în colaborare cu partenerii noștri și, împreună cu ei, ajutăm la accelerarea energiei regenerabile și, de asemenea, la popularizarea tehnologiilor de energie regenerabilă care vor crea o tranziție într-o nouă lume regenerabilă. Concepte precum digitalizarea completă și, de asemenea, simplificarea și metodele O&M, care sunt mai automate și care necesită o mentenanță condițională, se dovedesc a reduce nivelurile LCOE într-un mod foarte drastic. Așa cum ați putut vedea, avem, de asemenea, tehnologii care se află în propria noastră fabrică, unde producem echipamentele noastre și, în plus față de propriile noastre instalații de producție pe scară largă cu PV, surse regenerabile solare, avem, de asemenea, o mulțime de proiecte la nivel global. O locație foarte impresionantă este în Arabia Saudită, numită proiectul Sakaka. Iar un alt proiect foarte impresionant este la o altitudine foarte mare și o zonă foarte rece în Argentina, cu o putere, de asemenea, în jur de 300 MW.

Am dezvoltat această tehnologie din 2013 până în prezent și am văzut că s-au făcut multe îmbunătățiri. Am participat în acest sens cu o mulțime de tehnologii bazate pe surse regenerabile care au generat 1,8 miliarde KWh de energie electrică, care este egală cu reducerea a 108 milioane de tone de emisii de carbon sau plantarea a 200 de milioane de copaci. Este destul de impresionant.

Fiind unul dintre studiile de caz interesante, cu invertorul nostru fotovoltaic, după cum puteți vedea, ofertele sunt, să spunem, nu doar pentru tehnologiile regenerabile, ci și pentru accesorii, inclusiv interfața cu rețeaua prin transformatoarele de medie tensiune. Soluțiile și tehnologiile aduc randamente mai mari cu 2%, Smart O&M, care reduce considerabil OPEX și, de asemenea, crește fiabilitatea și siguranța în centrală, cu mai mult de 20%, fapte vizibile în multe dintre testele efectuate: testarea reabilității, testarea luminii și testele de accelerare.

Deci, în total, dacă am putea să rezumăm, am spune că pentru o centrală beneficiile cheie care concluzionează soluțiile noastre se reflectă în randamente mai mari, iar acest lucru este posibil prin invertoare electronice de putere foarte ridicate și tehnologii de conversie și, de asemenea, prin multiple tehnologii MPPT pe care le integrăm în soluțiile noastre. Flexibilitatea este cheia, deoarece fiecare proiect PV este foarte diferit, deci trebuie să aducem flexibilitate în lungimea cablurilor și, de asemenea, flexibilitatea în utilizarea tipului de module, precum și utilizarea în terenuri complexe, de asemenea, flexibilitate în comunicarea pentru transferul de date între invertoarele PV într-o locație cetralizată pentru monitorizarea datelor și sistemele SCADA.

Un aspect cheie aici este tehnologia emboss, care nu folosește niciun fel de cabluri suplimentare în cazul în care datele sunt preluate și transportate prin linia electrică în sine și din inovația bazată pe O&M prin care am integrat un nivel ridicat de monitorizare de tip string level și, de asemenea, contoare cu interfețe foarte intuitive, care sunt foarte utile pentru depanarea facilă și chiar și în cazul unor eventuale defecțiuni se poate face înlocuirea rapidă. De asemenea, cu tehnici precum IP66 în cele mai recente serii de produse sau modele IP65 revizuite, se poate fi garanta că investiția este sigură pentru de 25 de ani și chiar mai mult.

Un OPEX îmbunătățit, de fapt, prin vizibilitate, ajută să înțelegem mai mult din centrala electrică, practic prin colectarea de date la nivel de cabluri, care este utilă pentru a face o diagnosticare a curbei I-V, iar acest lucru nu necesită nicio persoană la fața locului și costurile OPEX sunt considerabil reduse. Deci, trecerea de la invertor, la partea de centrală, în generarea de energie ajută în înțelegerea modului de funcționare a panourile fotovoltaice, care sunt defecțiunile potențiale care se pot întâmpla cu PV, a panourilor sau a modulelor pe partea de generare.

Un alt aspect important este compatibilitatea cu Grid Code, care este foarte indispensabilă, deoarece practic invertoarele de energie sunt conectate la rețea, cum ar fi compatibilitatea cu tensiunea joasă, medie sau înaltă și tensiunea extra-înaltă. Sunt foarte importante pentru a satisface cerințele codului rețelei și, de asemenea, centralele PV digitale, așa cum le numim noi, aduc în interior toate aspectele de monitorizare și asigură controlabilitatea din locația la distanță pentru a obține mai multă vizibilitate pe centrala electrică, de exemplu. Și acest lucru aduce o mulțime de beneficii cu soluția noastră de invertor solar, în comparație cu, să spunem, o soluție mai voluminoasă și mai ineficientă, care provine din conceptele centralizate.

Un studiu de caz interesant aici este o centrală electrică la scară largă, conectată la rețeaua de transmisie din Spania, care este unul dintre proiectele foarte impresionante din cadrul centralelor electrice care folosesc soluția noastră de string inverter, care a atins un maxim de 175 MW și este unul dintre primele proiecte solare la scară largă fără subvenții din Spania și, de asemenea, unul dintre primele din Europa. Cu o putere anuală de 300 GWh, un echivalent care alimentează estimativ 93.000 de gospodării spaniole. O centrală electrică foarte impresionantă, după cum puteți vedea din imagine, de asemenea pe un teren și o locație foarte dificilă, iar soluția aduce multe beneficii în ceea ce privește reducerea considerabilă a nivelului LCOE.”

La nivel global, tehnologia Huawei privind energia verde a produs 180 de milioane kWh la nivel global și a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 108 milioane de tone (Green House Gas). În total, soluțiile noastre au contribuit la economisirea a 325 miliarde kWh de energie electrică, ceea ce echivalează cu plantarea a 220 de milioane de copaci. Mai exact, în ceea ce privește invertoarele solare, Huawei a livrat produse fotovoltaice inteligente de 130GW (Huawei FusionSolar Smart PV), ceea ce ne face unul dintre jucătorii de top din industrie.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM