Update articol:

Havrileț, MEEMA: Marea Neagră are potențial pentru vântul offshore și, de asemenea, pentru energia valurilor

Niculae Havrilet, "Petrolul în Noua Economie", organizată de România Durabilă şi EM360. Sursa foto: electrica.ro

Pentru România, gazul natural aduce o contribuție semnificativă la securitatea energetică națională și, în plus, în viitorul apropiat, va juca un rol important în înlocuirea energiei produse din combustibili fosili poluanți, în special cărbune, a spus Niculae Havrileț, secretar de stat la Ministerul Economiei, la  Romanian International Gas Conference (RIGC), eveniment organizat de către Energy Policy Group (EPG), un think-tank independent, specializat în analiza strategică a politicilor și piețelor de energie din regiunea Europei de Est si a bazinului Marii Negre.

El a mai spus: “Se pune problema decarbonizării sectorului gazului și ne gândim la acest lucru prin implementarea unui grad mai ridicat de energie regenerabilă în sistem, inclusiv energie regenerabilă offshore. As vrea să evidențiez potențialul Mării Negre în acest sens. De asemenea, ne gândim la introducerea de noi purtători de energie precum hidrogenul și gazele regenerabile.
În plus, infrastructura gazelor va trebui modernizată pentru a transporta cote sporite de gaze. Mai mult, intenționăm să promovăm inovația tehnologică, să încurajăm investițiile private și să pledăm pentru strategii care să faciliteze dezvoltarea capacităților energetice cu emisii reduse de carbon.”

Transformarea va implica cu siguranță volume semnificative de investiții pe întregul lanț tehnologic, de la producția de energie la rețelele inteligente de transport și distribuție, precum și implementarea unui nou model de piață bazat pe capacități de energie curate și flexibile, a mai spus Havrilet.

România intenționează să investească în creșterea producției de energie regenerabilă (cum ar fi eoliană și solară), inclusiv în producția de energie regenerabilă offshore, potrivit secretarului de stat: ” Identificată de experți, Marea Neagră are potențial pentru vântul offshore și, de asemenea, pentru energia valurilor.
România ar putea dezvolta cu succes parcuri eoliene offshore pe baza expertizei imense pe care am dobândit-o în producția eoliană terestră în ultimii doi ani.”

BVBStiri BVB

SINTEZA S.A. (STZ) (18/01/2021)

Calendar financiar 2021

IMOCREDIT IFN (IMO22) (18/01/2021)

Modificare Convocare AGA E 08(09).02.2021

MedLife S.A. (M) (18/01/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 11-15 ianuarie 2021

UAMT S.A. (UAM) (18/01/2021)

Calendar financiar 2021