Update articol:
Departamentul de stat american l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri rus la Washington

Heather Nauert, Departamentul de Stat: Nu vom tolera interferența agresivă a Rusiei

Dmitri Zhirnov, însărcinatul cu afaceri rus la Washington, a fost convocat de secretarul adjunct al SUA, Wess Mitchell, în legătură cu utilizarea reţelelor sociale de către Moscova pentru a diviza în Statele Unite, a declarat, duminică, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

“Secretarul-adjunct Mitchell l-a convocat pe Zhirnov să răspundă pentru încercările Kremlinului de a utiliza conturile din reţele de socializare pentru a promova violenţa şi a diviza societatea americană. Nu vom tolera această interferență agresivă”, a scris purtătorul de cuvânt al Heather Nauert pe Twitter.

Săptămâna trecută, Facebook a anunţat că a şters 32 de pagini şi conturi din reţeaua socială cu acelaşi nume, după ce a identificat o campanie coordonată de influenţare a alegerilor parlamentare parţiale care vor avea loc în noiembrie în Statele Unite, informează Reuters, potrivit Agerpres. Cel puţin una din paginile şterse era urmărită în reţea de peste 290.000 de conturi, iar pentru circa 150 de reclame s-au plătit circa 11.000 de dolari. Paginile respective au creat circa 30 de evenimente începând din mai 2017.

Deocamdată, ancheta este în stadiu incipient şi nu se ştie cine ar putea fi în spatele acţiunilor incriminate.

Facebook şi serviciile de informaţii americane au acuzat propaganda rusă de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, dar Moscova a negat orice implicare, reaminteşte Reuters.

Săptămâna trecută, Facebook a informat Congresul SUA despre faptul că a detectat campania în cursul investigaţiilor privind influenţarea alegerilor, afirmă cotidianul New York Times, care a publicat primul ştirea despre ştergerea conturilor. Anterior, Facebook estimase că 126 de milioane de americani au fost expuşi la conţinut politic susţinut de Rusia, într-un interval de doi ani, iar alţi 16 milioane au fost influenţaţi similar prin reţeaua Instagram.
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a felicitat Facebook pentru decizia de a șterge conturile din străinătate care vizează divizarea și violența în Statele Unite. Diplomatul a cerut, de asemenea, Rusiei și altor actori să oprească ceea ce ea a numit încercări de a submina procesul democratic din SUA.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014