Update articol:
COMUNICAT

Hidroelectrica: Modernizare stații 110 kV, 20 kV și 0,4kV Bloc Tehnic CHE Tismana Subteran

Hidroelectrica a a angajat în această săptămână lucrări de modernizare a stațiilor de 110 kV, 20 kV și 0,4 kV Bloc Tehnic CHE Tismana Subteran, în valoare de 3.354.796 lei. Contractul a fost atribuit asocierii formate din Comrando SRL (lider asociație) și Enevo Group SRL ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziție publică.

Prin realizarea lucrărilor se dorește implementarea unor soluții tehnologice de ultimă oră, scopul fiind acela de a crește siguranța în exploatare și gradul de fiabilitate al echipamentelor, obiectivele modernizate intrând astfel într-un nou ciclu de viață.

Hidroelectrica: Modernizare echipamente baraj deversor Gogoșu

 

”Echipamentele pentru care vom începe lucrările de modernizare au fost pus în funcțiune în urmă cu cca. 40 de ani, astfel că nivelul tehnologic al acestora corespunde cu capacitatea industriei românești a acelor vremuri. În plus, încă de la punerea în exploatare, acestea au prezentat o serie de deficiențe care au presupus efectuarea de lucrări de reparații frecvente. Este evident că este nevoie să intervenim astfel încât să aducem aceste stații la nivelul rigorilor tehnice și de siguranță actuale. Urmăm cu strictețe planurile anuale de modernizare pe care ni l-am propus și lucrăm pentru aducerea în parametrii optimi de funcționare a cât mai multor obiective aparținând companiei – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

CHE Tismana Subteran este o centrală echipată cu două grupuri hidroenergetice cu turbine de tip Francis, cu ax vertical, pusă în funcțiune în anul 1983 și este cel mai important obiectiv hidroenergetic din cadrul amenajării Cerna-Motru-Tismana, realizând peste 56% din totalul energiei electrice produse aici.

Reamintim că Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)