Update articol:

Huawei a lansat o soluție de servicii de voce pentru abonații 2G, 3G, 4G, 5G și de telefonie fixă

Huawei a lansat recent soluția Single Voice Core pentru a furniza servicii de voce pentru abonații 2G, 3G, 4G, 5G și de telefonie fixă. Soluția ajută operatorii să integreze diferite rețele de voce, să extindă noi servicii de voce și să construiască rețele de infrastructură vocală în era 5G, potrivit unui comunicat de presă.

Serviciile de voce se numără încă printre serviciile de telecomunicații indispensabile ale erei 5G. 3GPP stipulează că abonații 5G pot utiliza serviciul VonR pentru a se bucura de serviciile de voce bazate pe IM sau de serviciul EPS FB, pentru a reveni la rețelele Volte. De asemenea, stipulează că abonații 5G nu pot reveni la rețelele 2G/3G. Cu toate acestea, serviciile tradiționale CS nu merg nicăieri rapid, iar operatorii vor trebui să opereze mai multe rețele de voce în același timp. Acest lucru crește costurile, provoacă o experiență inconsistentă a serviciilor în rețelele de voce și face ca O&M să fie mai complicată. Uniformizarea acestor rețele de voce este o rutină pentru operatori.

Potrivit comunciatului, Huawei a propus soluția inovatoare Single Voice Core bazată integral pe cloud și uniformizată. Soluția este construită pe baza IMS și permite abonaților 2G, 3G, 4G, 5G și linie fixă să acceseze aceeași rețea pentru a se bucura de serviciile de voce. Soluția ajută la simplificarea arhitecturii rețelei, la optimizarea resurselor partajate între NES și la reducerea cantității NES și a interfețelor în rețelele live. Cu această soluție, operatorii pot reduce investițiile în rețele și pot îmbunătăți eficiența O&M. În plus, operatorii pot oferi o calitate constantă a serviciilor în diferite rețele de voce, pot accelera scoaterea din funcțiune a rețelelor CS și cloud-ificarea rețelelor de voce, pot deschide capabilitățile de rețea pentru a furniza servicii cu valoare adăugată orientate spre industrie, cum ar fi RBT video și video HD și pot accelera inovarea aplicațiilor specifice industriei.

Zhao Yue, președintele domeniului CS&IMS al liniei de produse Huawei Cloud Core Network, a declarat: „Ideea uniformizării rețelei de voce inițiată de Huawei este larg recunoscută de operatorii globali. Huawei a lansat soluția Single Voice Core pentru a ajuta operatorii să construiască rețele de voce 5-în-1. Aceasta deschide capacitățile de rețea astfel încât să poată fi stabilite până la 20 de miliarde de conexiuni audio și video în timp real între oameni și oameni și lucruri, creând o valoare continuă a afacerii pentru operatori.”

Huawei este un furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente.  Compania are peste 188.000 de angajați, până la sfârșitul anului 2018, și își desfășoară activitatea în peste 170 de țări și regiuni. 

BVB | Știri BVB